Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Umetnost i kultura

5 umetničkih poklona za lepšu polovinu

Muška noćna mora je kupovina poklona za ženu. Bilo da je prilika da darujete devojku, drugaricu, sestru, majku, ženu ili kakvo drugo žensko biće, muškarci se uvek spetljaju. Čokolada? Uh, na dijeti je. Cveće? Ali koje? Šta je to lepo i praktično… nešto skupo? Seljaku! Parfem? Kako da znaš koji će da joj stoji? Knjiga, da kupi joj knjigu, baš će da se obraduje što si joj kupio naslov koji već ima.

Evo predloga za pet lepih i praktičnih poklona koji vam neće opustošiti novčanik. Došli su sa popularnog sajta za prodaju rukotvorina, Etsy. Guglaš li ti ikada? Tako sam i mislio.

Medaljon u stilu Art Nouveau

0156 5 umetničkih poklona za lepšu polovinu

Izrađen u srebru ili patiniranom mesingu. Ručni rad. Medaljon dolazi na lancu dužine koju naručite. Ne sadrži nikl i olovo. Poklon koji kaže: ti si moja Muza.

Art Deco unikatni crtež tušem

0218 5 umetničkih poklona za lepšu polovinu

Ok, nema se love za slike velikog formata, ali uvek možete da naručite nešto ovako maleno. Na recikliranom papiru 8×12 cm crtež tušem. Unikat. Umetnica istražuje izraze žena i njihova osećanja. Izaberite neki najprikladniji crtež i poručite. Uramite i bog da vas vidi…

Motivacijski poster, grafika

0312 5 umetničkih poklona za lepšu polovinu

Motivacijski posteri na masnom papiru, to nije poklon to je za kancelariju. E, ali ako naručite jednu od sjajnih grafika Heder Stilufsen, to je već nešto drugo. Crtež tušem, digitalno obojen, odštampan na posebnoj vrsti papira. Ne samo da je divan poklon, već nosi i poruku podrške koju će vaša draga (nadamo se) umeti da ceni. Grafika, naravno, dolazi potpisana i overena.

Peškir sa steampunk Art Noveau motivom

053 5 umetničkih poklona za lepšu polovinu

Ova ljupka vinjeta devojke u steampunk opremi, izrađena u stilu Art Noveau predstavlja lep i praktičan poklon. Možete da odaberete boju i stići će vam predivan končani peškirić, ručno rađen, otprilike 65×65 cm. Ukoliko želite, umesto na končani peškir, ovaj dizajn može da se izveze na peškir za kupatilo, kecelju, jastučnicu, majicu, ceger…

Ručno oslikane patike

061 5 umetničkih poklona za lepšu polovinu

Sami izaberite motiv i dobićete ručno oslikane patike vedrih boja. Iscrtane tušem i oslikane markerima koji se neće tako lako sprati. Jedini trik  je u tome što bi trebalo da znate veličinu koju nosi vaša draga. Ako premostite taj problemčić, eto vam pravog damskog poklona, uz dodir umetnosti.

Ranko Trifković

Wannabe TV

Editors choice