Film “Vlažnost“, debitantsko ostvarnje mladog reditelja Nikole Ljuce, je moderna priča sa primesama trilera. Prati mladog i uspešnog menadžera koga igra Miloš Timotijević, čiji život dobija neočekivani obrt kada njegova devojka (Tamara Krcunović) iznenada nestane, što on pokušava da sakrije od svih i nastavi sa normalnim životom.

Da podsetimo, razvoj projekta „Vlažnost“ započet je u februaru 2011. na Berlinale Script Station platformi za razvoj scenarija Berlinskog filmskog festivala. Nakon Berlina, kao jedan od 12 iz čitavog sveta, projekat je podržan od strane Hubert Bals fonda za razvoj i uvršćen u Boost! Program razvoja scenarija, a zatim sa velikim uspehom predstavljen na marketima festivala u Sarajevu (Cinelink) i Roterdamu (CineMart) gde je osvojio prestižne nagrade za razvoj filmskog scenarija – u Sarajevu Arte International Relations Prize koju dodeljuje francuska televizija ARTE, a prošle godine je na 136. zasedanju u Strazburu, dobio I podršku Euroimaža – fonda Saveta Evrope za podršku kinematografiji.

Treba napomenutii da je prava retkost u čitavoj Evropi, a naročito na našim prostorima, da jedan debitantski projekat dobije tako široku i značajnu podršku i prepoznavanje.

Produkciju potpisuje Dart Film iz Beograda, uz podršku produkcije Cinnamon, a ceo projekat će biti realizovan kao međunarodna ko-produkcija između Srbije i Holandije.

Film sniman tokom leta i jeseni 2014. godine u Beogradu, a glavne uloge tumače Miloš Timotijević i Tamara Krcunović, kao i mlada zvezda u usponu, Slaven Došlo.

Pored njih tu su i Dragan Bakema, Katarina Marković, Jasna Ornela Beri, Feđa Stojanović, Marija Krakman, Vanja Ejdus, Jelena Stupljanin, Vladimir Aleksić, Milan Marić, Borka Tomović, Milena Živanović, Biljana Keskenović, Tanja Petrović, Slaviša Čurović, Milutin Petrović, Milica Majkić i drugi.

Comments