Filmofili vole da otkrivaju sve one greške koje se potkradu glumcima, producentima i celoj ekipi uopšte koje su radile na snimanju. No, to se nikada ne uzima za zlo, jer smo i sami svesni toga da je organizacija u tom trenutku velika, te da su neke manje greške dopustive, a osim toga, često umeju i da nas nasmeju, pa slobodno neka se i dešavaju. Ali, šta se dogodi onda kada shvatite da film u sebi ima neko značenje koje verovatno mnogi nisu ni primetili, koje je tako duboko sakriveno, da ga samo oko profesionalca može spziti? Tada se sigurno osećate kao istražitelj i pronalazač, pa ćemo tako danas zajedno otkriti neka značenja filmova koje smo u većini gledali.

Matriks

Matriks je definitivno film sa najviše “nerešivih jednačina” i svega što ume da nas dosta zbuni i da nam negde ne da jasnu sliku o svemu što se dešava. Mnogo brojeva koji se mogu razumeti na različite načine upravo vode ka tome da je ceo film koncipiran na simbolima i značenjima koje je nekad veoma teško dokučiti. U delu “Teorija zavere” imamo priliku da vidimo pasoš glavnog glumca, te ukoliko vidite da mu pasoš traje do 11. septembra 2001. godine. Film je izašao u martu 1999. godine, pa su mnogi koji su ga pomno pratili pomislili da se baš u ovim brojkama nalazi neka teorija zavere, a da li je, razmislite i prosudite sami.

Filmovi čija SKRIVENA značenja nismo odmah primetili Filmovi čija SKRIVENA značenja nismo odmah primetili

Spajdermen

Jedan od najpopularnijih filmovima među mlađima jesu i nastavci o omiljenom junaku, Spajdermenu. No, njega često vole i da odgledaju odrasli, jer je prosto zanimljiv, Od crtanih filmova, pa sve do ovih pravih, sa glumcima koje dobro znamo, Spajdermen je iz godine u godinu postizao sve veću popularnost. Ali, da li ste se zapitali šta u stvari predstavlja taj obični momak koji se pretvara u super-heroja? Jedno od skrivenih značenja ukazuje na pubertet, momenat kada dečak počinje da primećuje brojne fizičke promene na sebi, od kojih se čak nekad i uplaši, ali ih sve polako prihvata, baš kao i ovaj junak.

Filmovi čija SKRIVENA značenja nismo odmah primetili2 Filmovi čija SKRIVENA značenja nismo odmah primetili
Comments