Svi vole filmove, manje ili više, ali svi vole tih sat, dva, kada se “otcepe” od ostatka sveta i žive u nekom drugom gradu, državi, zajedno sa likovima koji prolaze neku svoju životnu priču. naravno, ne vole svi iste filmove, što na kraju ne bi bilo ni dobro, već je lepota u tome što postoje razlike i raznovrsnost u žanrovima, glumcima i svemu ostalom što jedno filmsko ostvarenje podrazumeva. Međutim, kod većine je bitno to da na kraju kada vidite ono “The end” postoji neki snažan utisak, nešto što vas je i posle toga ostavilo u svetu filma, da razmišljate i zamišljate na dalje, a još bolje je kada nakon odgledanog filma dobijete snagu i volju da nešto uradite ili promenite u svom životu, jer vas je sam film motivisao.

Mnogi filmovi se baš zbog toga i snimaju, da bi ljudima bili podrška u nekim trenucima ili da ih motivišu i podstaknu da urade nešto bolje u svom životu. Takvih je ostvarenja veliki broj, a mi smo izdvojili samo njih nekoliko, koji svojom pozitivnošću i sudbinom glumaca motivišu gledaoce na jedan neverovatan način.

Prava priča

Američki film Prava priča (The straight story) potiče iz 1999. godine, a režirao ga je Dejvid Linč. Ovaj film urađen je po istinitoj priči, što svakako doprinosi snazi emocije koju izaziva. Radna prati putovanje Alvina Strejta koji je na dug put krenuo svojom kosilicom. Naime, Alvin Strejt je stari veteran, čak iz Drugog svetskog rata, koji živi sa svojom ćerkom Rozi i ženom koji ima blaži oblik mentalne bolesti. Skoro 10 godina nije u dobrim odnosima sa svojim bratom, ali nakon toga što je čuo da mu je brat imao moždani udar, Alvin odlučuje da krene da ga poseti, i to u nadi da će se dogoditi pomirenje. Zbog starosti i svega onog što sa sobom ona donosi, Alvinu ne izdaju vozačku dozvolu, zbog čega on na put od 240 milja kreće svojom kosilicom na koju je zakačio prikolicu. Na ovom putu, Alvin upoznaje nove prijatelje, pomažu mu totalni stranci. Da biste saznali kraj, pogledajte film i neka vas snaga volje i ljubavi pokrene, baš kao i ovog 73-išnjeg deku.

Filmovi koji će vas SIGURNO motivisati 2 Filmovi koji će vas SIGURNO motivisati
Comments