Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Umetnost i kultura

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

1/2

Legendarni šabački pankeri „Goblini“, posle sedam meseci pauze, održaće beogradske koncerte 3. i 4. marta u klubu SubBeerni Centar (Cetinjska 15) , a dan ranije, 2. marta, sviraće u novosadskoj „Fabrici“. Tim povodom porazgovarali smo sa njima o trenutnim poslovima, budućim planovima i pank legendama ovih prostora.

Tolike godine na sceni, a samo pet albuma? Nije kritika,fanovi ionako najviše vole stare pesme, nego pitanje o toj ravnoteži između stvaralačkog naboja i izvođačke energije.

Ne slažem se s tvojim mišljenjem. Ne treba zaboraviti da smo u toku prvih devet godina rada izdali četiri studijska i dva live albuma. Takođe ne treba zaboraviti ni činjenicu da nismo bili aktivni više od devet godina. A ono što je najbitnije je to što smo od našeg povratka na scenu, poznati kao bend koji živi u četiri različita grada koji se nalaze na dva različita kontinenta. Mi nemamo problema s ravnotežom između stvaralačkog naboja i izvođačke energije nego s manjkom vremena neophodnim da se radi na novom materijalu. Za Gobline, odnosno za mene lično, slobodno vreme je najveći luksuz. Za sada nemamo rešenje kako da nađemo više slobodnog vremena, ali jedno znamo – album se neće izdati ukoliko svi ne stojimo iza njega. Znači, izdavanje albuma sa nedovršenim pesmama ili materijalom koji nam se ne sviđa, ne dolazi u obzir. Što se tiče toga šta naši fanovi vole, sama činjenica da se na našim koncertima trenutno svira šest pesama s poslednjeg albuma govori o tome koliko im se sviđaju pesme s tog albuma.

Po čemu predstojeći koncert treba da bude poseban? Pitam u stvari kako su Alen i Leo i ko su vam gosti i zašto baš oni?

Nakon sedam meseci ,,posta” vraćamo se nazad na binu. Alen se skroz oporavio dok će Leu trebati jos nešto vremena za to. Ipak, iako je još uvek na oporavku, poželeo je da svira. To što se njima dvojici desilo samo je pokrenulo, bar u meni, neka pitanja o prolaznosti života i kako jedna situacija, jedan momenat može da ti iz njega odnese neke drage ljude, ljude koje voliš. Goblini nisu običan bend. Običan bend ne bi mogao da funkcioniše pod okolnostima u kojim mi živimo i radimo. Samim tim, ponovno okupljanje u martu će biti ispunjeno emocijama koje mi nikada nismo znali niti želeli da sakrijemo. Što se tiče gostiju, zvanično će to biti Iskaz i Only the Impeccables. To su dva sjajna benda s kojima će nam biti drago da podelimo binu. Biće tu još gostiju, ali treba neke stvari sačuvati i za iznenađenje. Mogu još da otkrijem i to da ćemo u nedelju u Beogradu nastupati sa našom duvačkom sekcijom. U principu, sva tri koncerta će se koncepcijski razlikovati jedan od drugog.

Na nekom od prethodnih Arsenala u Kragujevcu, imali ste sjajan koncert, ali najviše me fasciniralo što je Golub dva’es’ puta bolji frajer nego pre dva’es’ godina. De, Golube, ovo je pitanje za tebe – bio si podebeo kosijaner sa upadljivim zaliscima, a sad si ćelavi mišićavi mužjak. Prosvetljenje? Ljubav? Zdrav život? I koliko mačaka imaš sada?

Slavu konzerve je oveličao Warhol. Mene je, gledajući njegove radove, uvek više intrigiralo da saznam kakav je ukus Campbell’s supe, he-he-he. Ja sebe smatram izuzetno dosadnim sredovečnim čovekom koji se ekscentrično oblači, a ima tu sreću da je okružen sjajnim ljudima koji ga inspirišu. Trenutno imam jednu mačku. Nakon devet mačaka koje sam odgajio u Pakistanu, ovo smatram ličnim uspehom.

Nova pesma „Jedan za sve“ – da li je to album na pomolu?

To je jedna od pesama na kojima smo radili u ovom periodu, a koja savršeno opisuje energiju koja nas ispunjava u poslednje vreme. Znači, ima novog materijala. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da objavimo album sledeće godine.

Nazivaju vas legendarnim pank bendom na ovim prostorima – kako te etikete utiču na vaš kolektivni ego? Mislim, pa još ste mladi, pobogu, a već legende!

Gobini nemaju problema s egom. Čvrsto stojimo obema nogama na zemlji. To je jedini način da se ne iskvare naši karakteri. Kad sam počeo da se družim s momcima, privukli su me upravo ti njihovi karakteri. Ako bi se oni iz bilo kojeg razloga promenili, to više ne bi bilo to. Sumnjam da bi opstali kao bend. A to za ,,legendarni pank bend” prija, ali nije istina. Svaki grad u Srbiji ima bar jedan bend koji na svoj način održava u životu domaću pank scenu. To su po meni prave legende. Mlade snage treba da izguraju i izguraće ovu priču. MI smo tu da pomognemo.

Wannabe TV

Editors choice