Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Kako da budeš savremen muškarac – iz ugla različitih muškaraca

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Intervju: Paulo Valčić, arhitekta i Boran Petljak, dizajner enterijera

Intervju: Paulo Valčić, arhitekta i Boran Petljak, dizajner enterijera

1/3

Studio Stairwell&Loft čini tim arhitekta i dizajnera koji je zadužen za projektovanje i dizajn stambenih kuća, zgrada, luksuznih vila, obrazovnih ustanova, turističkih i ugostiteljskih objekata. Studio je nastao 2013. godine kao rezultat dogogodišnjeg prijateljstva, ali i saradnje dva kreativca – Paula Valčića, arhitekte i Borana Petljaka, dizajnera enterijera, sa kojima smo razgovarali o njihovom putu ka uspehu kao i najvećim izazovima i zadovoljstvima koje jedan ovakav kreativan posao donosi.

WANNABE MAN: Kada ste i kako doneli odluku da bavljenje arhitekturom odnosno dizajnom enterijera bude vaš životni poziv?

PAULO VALČIĆ I BORAN PETLJAK: I jedan i drugi smo nekako to znali od malih nogu. Sećamo se da još od detinjstva zgrade, kuće ili bilo koje druge građevine za nas nisu bile samo građevine. Oduvek smo bili fascinirani istima i nismo ih posmatrali samo kao zidove iza kojih se nalaze prostorije nego smo uvek imali želju da saznamo na koji način nastaju, kako se grade, projektuju i sagledavali ih iz mnogo dubljeg aspekta. Kasnije se ta fascinacija kod Paula uokvirila i postala konkretna odlukom na studije arhitekture a kod Borana na edukaciju na polju dizajna enterijera.

StairwellLoft 02 Intervju: Paulo Valčić, arhitekta i Boran Petljak, dizajner enterijera

Na čelu ste studija Stairwell&Loft koji čini tim arhitekata i dizajnera koji rade na projektovanju ekskluzivnih rezidencijalnih vila, luksuznih stanova, a u zadnje vreme i sve više hotela i restorana. Šta je to što vaš tim čini drugačijim i najtraženijim, ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, već i u regionu?

Kreativnost jednog kao arhitekta i drugog kao dizajnera enterijera omogućava nam da u tandemu klijentima ponudimo kompletno arhitektonsko i dizajnersko rešenje. Takođe bitnu ulogu igra i naš stručni tim koji se sastoji od mladih arhitekata i dizajnera punih entuzijama. Svi zajedno naporno radimo i izvrsno sarađujemo, a krajnji ishod toga je zadovoljstvo klijenta i zanimanje šire publike.

Na koje ste svoje projekte do sada najponosniji?

Teško je izdvojiti jedan ili dva projekta na koje smo najponosniji. U svaki projekat, koliko god bio velik ili bitan ulažemo jednaku dozu truda i entuzijazma, i svaka stavka na portfoliju projekata nam je jednako draga. Svakako smo ponosni na projekte stanova pjevačice Maje Šuput i hrvatskog glumca Mislava Čavajde, a ovih dana otvaramo i jedan od najpoznatijih hrvatskih restorana japanske kuhinje Takenoko na novoj lokaciji u srcu Zagreba, koji nosi potpis našeg studija.

StairwellLoft 03 Intervju: Paulo Valčić, arhitekta i Boran Petljak, dizajner enterijera

Wannabe TV

Editors choice