Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Umetnost i kultura

Intervju: Pol Kampf i Daniel Vujić – Srbija kroz oči filmskih umetnika

2/3

WANNABE MAN: Šta biste izdvojili kao najzanimljiviju i najbolju stvar koja vam se dogodila tokom snimanja nekog filma?

POL KAMPF: Ponovo, ovo je baš teško pitanje. Pa onda opet, možda bih izdvojio događaj sa snimanja mog prvog filma, a koji se dogodio zadnjeg dana. Imao sam tu sreću da snimam film po manje više, hronološkom redu scena, i jedna od završnih scena između dva brata (Patrika Vilsona i Nila MekDonohua)bila je vrlo emotivna i dirljiva. Imali smo vrlo malo vremena da se pripremimo za snimanje tako da smo odlučili da scenu ne probamo i ne vežbamo pre snimanja, već da jenostavno uronimo u zadatak. Objasnio sam samu scenu i držao se svog instinkta da će se magija i emocija dogoditi sami od sebe.

Kada smo počeli sa snimanjem, cela scena se odigrala sa toliko verodostojnosti i iskrenosti prave emocije i iskustva. Cela ekipa je bila svesna da je upravo prisustvovala nečemu zaista retkom. Upravo to je osećaj za kojim tragam svaki put kada radim snimanje neke scene.

WANNABE MANU Srbiju ste došli sa idejom da potencijalno ovde radite na snimanju nekih budućih projekata. Po čemu se naša zemlja razlikuje od drugih lokacija na kojima ste snimali i koje ste obišli?

POL KAMPF: Oduševljen sam kvalitetom umetnika sa obe strane kamere u Srbiji. Malo sam istraživao pre nego što sam došao ovde i bio sam vrlo zadivljen nivoom profesionalizma i talenta. Osim toga, pogledavši i posetivši neke lokacije u vašoj zemlji, slobodno mogu reći da Srbija ima potencijal da pruži i „odglumi“ mnogo različitih scenografija koje bez problema zadovoljavaju mnoge potrebe različitih filmskih žanrova.

5 Intervju: Pol Kampf i Daniel Vujić   Srbija kroz oči filmskih umetnika

WANNABE MAN: Šta je to što bi prema vašem mišljenju, iznenadilo režisere koji dođu da snimaju projekat u Srbiji?

POL KAMPF: Mislim da će se režiseri iznenaditi time da Srbija može da ponudi toliko kreativnih mogućnosti i veliki broj talenta. Ljudi su vrlo fokusirani na sam rad i teže ka tome da se maksimalno iskoristi uloženi novac, da će se režiseri prosto zaljubiti u samu mogućnost da ovde snimaju film.

 

WANNABE MAN: Kada tražite projekat odnosno film na kom želite da radite, šta zapravo tražite? Šta je to što će vam privući pažnju?

DANIEL VUJIĆ: Priča, priča, i priča! Najvažniji deo svakog projekta je “priča”, pre glumaca, pre režisera, pre svega – tu je priča.

Wannabe TV

Editors choice