Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Umetnost i kultura

Intervju: Slobodan Stefanović, glumac

2/3

Koje vežbe najčešće praktikuješ? Kako izgleda jedan tvoj trening?

Već godinama treniram po principima američkog trenera Chad Waterbury-ja, čije programe mi je preporučio moj drugar i personalni trener Bojan Škodrić. Uz Bojana sam pre nekoliko godina naučio osnove bodibildinga, izgradio dobru bazu i upoznao granice svojih sportskih mogućnosti. Princip rasta mišića je da ga konstantno šokirate i zbunjujete različitim vežbama, a Chadov program je takav da ni jedan dan u godini nije isti. On menja broj serija, broj ponavljanja, tempo, vrstu vežbi, opterećenja, jedne nedelje je split sistem, druge nedelje svaki dan jedna mišićna partija… Odgovara mi jer trening nikada nije dosadan, ne znate šta vas čeka sutra.

Sloba Stefanovic WannabeMan 8 Intervju: Slobodan Stefanović, glumac

Osim vežbanja, vodiš računa i o ishrani. Koliko takav zdrav način života utiče, ne samo na spoljašnji izgled, već i na to kako se osećaš iznutra?

Naravno da se osećate bolje ali je pitanje da li je to objektivni osećaj, zbog današnje ponude zdrave hrane. Polazim od činjenice ako je organsko i ima sertifikat – zdravije je, ali ne nužno. Potičem iz Veternika gde smo kao klinci ubirali sveže i neprskane plodove gde nismo bili suočeni sa GMO pošastima i toliko zagađenim zemljištem. Tretiranoj zemlji je, kažu, potrebno 80 godina da bi se očistila od pesticida i hemijskih đubriva, a ne verujem da su baš svi organski proizvođači našli parče nezagađenog raja. Svejedno, činiš za sebe dobro, hraniš se zdravo i nadaš se najboljem (smeh).

Sloba Stefanovic WannabeMan 2 Intervju: Slobodan Stefanović, glumac

Kada si potpuno slobodan i želiš da jedan dan posvetiš samo sebi, šta obično radiš? Kako planiraš svoje vreme?

Veliki sam filmofil, organizujem bioskopski dan, spremam klopu, treniram, trčim, idem na Adu, šetam se gradom, pijem kafe sa prijateljima, posvetim se porodici, odem do Sremskih Karlovaca na čašu-dve čuvenog bermeta, iznajmim kućicu u Zaovinama sa mojim ljudima pa udišemo Taru, vozim bicikl ili ostanem u krevetu do kasnih popodnevnih sati. Ili pišem intervju za Wannabe (smeh).

Sloba Stefanovic WannabeMan 5 Intervju: Slobodan Stefanović, glumac

Imao si priliku da posetiš razne destinacije. Da li smatraš da su putovanja ta koja oblikuju nečiji karakter pored svih drugih stvari?

Teško da mogu da oblikuju karakter, on ti je dat po rođenju, samo je pitanje koliko uspevaš da ga ukrotiš ili razigraš. Putovanja otvaraju drugi pogled na svet. Čine me boljim i spokojnijim čovekom. Obišao sam dosta zemalja, sve veće i značajnije gradove Evrope i malog dela Amerike. U narednom periodu želim neku azijsku ili afričku avanturu. Ili južnoameričku. Drevne civilizacije, prašina, šarene pijace, pustinje i kamile, safari i jahanje slonova, džungla, novi svet, čudne kulture i čudni ljudi. Indijana Džons u meni već vrti palčevima i traži povoljne avio karte.

Sloba Stefanovic WannabeMan Intervju: Slobodan Stefanović, glumac

Wannabe TV

Editors choice