Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Jeste li već čuli za “Klub 27″?

Jeste li već čuli za “Klub 27″?

2/3

Prvi na listi, kao “najstariji” član, tu je Aleksandar Levi, koji je preminuo 7. januara 1892. godine sa tačno 27 godina starosti. Levi je rođen u Sao Paulu, a predstavljao je u svoje vreme jednu veliku novost za muzički svet, jer je spojio klasične kompozicije sa brazilskim, narodnim zvukom, što je svakako bio bum za to vreme.

Sledeći član je Brajan Džouns, prvi vođa i osnivač grupe Rolling Stones-i. Bio je multi-instrumentalista, budući da je svirao gitaru, unu harmoniku i klavijature. Prerana smrt, koja je nastupila tako što se utopio u bazenu, učinila ga je članbom “Kluba 27“, jer je i on preminuo u 27. godini.

klub 27 3 Jeste li već čuli za Klub 27?

Džimi Hendriks, čija smrt je bila povod nastanka ovog “kluba”, bio je maerički gitarista, kompozitor, tekstopisac, pevač, a ono najbitnije je da je bio jedna sasvim inovativna ličnost koju su svi posmatrali kao kulturnu ikonu tog doba. Danas se smatra da je bio jedan od najtalentovanijih i najuticajnijih gitarista u istoriji rock muzike. Međutim, nakon kombinovanja antidepresiva i alkohola, i on je napustio ovaj svet sa 27 godina.

klub 27 1 Jeste li već čuli za Klub 27?

Nešto više od mesec dana nakon Hendriksove smrti, dogodila se još jedna koja je zaprepastila svet, kada je umrla i Dženis Džoplin. Američka rok i bluz pevačica, tesktopisac, karijeru je započela početkom šezdesetih godina, a već krajem ove decenije postala je jako velika zvezda. Iako kratka, karijera od 4 godine učinila je da je pamtimo i danas, najverovatnije prevelikom dozom narkotika koje je uzela, naravno, u 27. godini života.

klub 27 2 Jeste li već čuli za Klub 27?

Wannabe TV

Editors choice