Posle “ledenog” izazova u kojem su učestvovale mnoge svetske poznate ličnosti, izgleda je postalo moderno da ljudi jedni druge izazivaju. Tako ovih dana “Fejsbukom” kruži izazov u kojem vas prijatelji pozivaju da sastavite spisak od deset knjiga koje su uticale na vaš život u bilo kom smislu. Bilo bi lepo kada bi svi tu bili iskreni i zaista napisali knjige koje su stvarno pročitali, od korice do korice. Jer sigurno da ima onih koji će prihvatiti izazov i napisati neke naslove koje su u prolazu pročitali u izlogu knjižare.

Nije strašno ako ne čitate knjige. Možda vam nisu u detinjstvu ponudili neku pravu koja bi vam zagolicala maštu i naterala vas da čitate i dalje i u knjigama tražite neke životne istine. Ipak, čitanje knjige je nešto što nam oplemenjuje dušu, a veoma često pomaže da na trenutak pobegnemo od svakodnevnice.

knjige na polici2 Knjige koje se preporučuju muškarcima

Istraživanja pokazuju da muškarci manje čitaju knjige od žena. Na ovaj podatak će sigurno neki od vas reagovati burno, jer misle da je ono što čitaju žene “laka literatura“, a da muškarce zanimaju mnogo ozbiljnije teme,poput istorije,,filozofijenaučne fantastike  Ipak, rezultati su takvi kakvi jesu. Istraživanje koje je nedavno uradio britanski “Gardijan” je pokazalo da je ova tvrdnja istinita. Zbog toga su angažovali pisca Lea Benediktusa da sastavi listu knjiga koje bi preporučio svakom muškarcu.

Na sledećoj strani pogledajte koje knjige bi svaki muškarac morao da pročita.

Comments