Džez muzika je uvek bila i zauvek će ostati pravo blago u čitavoj muzičkoj istoriji. Ona je veoma sofisticirana, prija uhu i, što je najvažnije, veoma je popularna i u današnje vreme, kada su “na ceni” neki drugi muzički žanrovi.

Osim toga, džez muzika o muškarcu koji je sluša može da oda utisak pravog džentlmena, seksi frajera koji ima određenu dozu uglađenosti i mističnosti, ali i frajera koji ceni prave vrednosti i ume da uživa u istinskoj lepoti pravog zvuka. Zato u nastavku pogledaj koje to džez albume moraš da imaš u svojoj kolekciji.

The Essential Charlie Parker, Čarli Parker

Da biste bili upućeni u celu priču koja je vezana za modernu džez muziku, morate najpre upoznati njene korene, a najbolji način da to uradite svakako je ovaj album. Jer, upravo je Čarli “Ptica” Parker jedan od osnivača bebopa, stila koji je džez muzičarima dao mogućnost da improvizuju i pokažu koliki su virtuozi u onome što rade. I dok je muzika složena, sama melodija nije. Parker je, osim toga, postavio standarde u džezu, pa možemo reći da su se svi džez muzičari koji su se kasnije pojavljivali na muzičkoj sceni, ugledali na njega.

ove dzez albume moras da imas 1 Ove džez albume moraš da imaš