Ukoliko volite da posećujete različite zemlje, kontinente, uopšte da putujete, onda je sigurno i da volite da vidite po čemu je specifičan predeo koji ste posetili. Šta je bolje od toga da probate domaću hranu, da posetite pijace kako biste osetili taj domaći mentalitet, te da vidite građevine, arhitekturu i sve ono što je napravljeno rukama brojnih majstora, a što to mesto definiše i čini posebnim. Ukoliko volite baš to, onda morate sada videti, a nekada i posetiti ove zemlje kako biste videli ove skulpture.

Sila prirode, Doha, Katar

Ovo nije jedinstvena skulptura, budući da varijacije na ovu temu postoje na više mesta širom naše planete. Međutim, ovako predstavljena Majka priroda, kako sudeluje sa ostalim planetama, poput onoga kako su prirodni zakoni, sigurno će vas oduševiti. Impozantna skulptura koja osvaja već na prvi pogled, zar ne?

Moderne skulpture Nećeš poverovati da ove moderne skulpture zaista postoje!

Skulptura Mihaia Emineskua, Rumunija

 

Zanimljivo napravljena, kao spoj dva drveta, ova skulptura predstavlja modernu bistu pesnika Mihaia Emineskua, koja se nalazi u rumunijskom gradu Onešti.

Moderne skulpture2 Nećeš poverovati da ove moderne skulpture zaista postoje!

Konji u Las Kolinasu, SAD

Očaravajuće skulptura konja u Las Kolinasu koji pretrčavaju preko fontane, toliko živopisno izgledaju i toliko realno, da će vas sigurno zaprepastiti i oduševiti svojim izgledom.

Moderne skulpture3 Nećeš poverovati da ove moderne skulpture zaista postoje!

Ekspanzija, SAD

Sasvim modernistička, ova skulptura sigurno predstavlja najbolji izraz i najveći izraz moderne umetnosti. Ova skulptura se nalazi u Njujorku, ali se može videti i kroz svoje kopije, odnosno, replike koje se nalaze Londonu, Kaliforniji…

Moderne skulpture4 Nećeš poverovati da ove moderne skulpture zaista postoje!
Comments