Bilo da se prisećate studentskih dana, ili tek razmišljate o upisu fakulteta, pored studijskih programa i vrednog učenja, na umu vam je uvek i slobodno vreme tokom studiranja.

Zabava tokom studentskih dana je definitivno nešto što se pamti ceo život, a mi vam predstavljamo nekoliko vrlo specifičnih univerziteta širom sveta.

Univerzitet Brandiz

brandeis university Neobični univerziteti širom sveta

Jedan od osnivača ovog univerziteta u Masačusetsu, u Americi, bio je glavom i bradom Albert Ajnštajn, koji je bio toliko skroman, da je odbio da se fakultet nazove njegovim imenom. Ovo je jedan od 32 najbolja svetska Univerziteta a nalazi se nedaleko od Bostona.

Venecijanski internacionalni univerzitet

venice international university Neobični univerziteti širom sveta

Ovo je jedan od najnepristupačnijih svetskih univerziteta. Zapravo, jedini način da se dođe do ove ostrvske ustanove je brod.

Kejptaunski Univerzitet

Univerzitet u Kejptaunu Neobični univerziteti širom sveta

Kejptaun je jedan od najlepših gradova Afrike, sa jedinstvenim geografskim položajem i bezbroj različitih plaža. On je idealno mesto za provođenje studentskih dana. Jedina mana gradskog univerziteta je to što ste prinuđeni da učite ispod brdašceta koje se naziva “Đavolji šiljak”. Ako ste sujeverni, ovo bi moglo da se negativno odrazi na vaše ocene.

Univerzitet Bond

Univerzitet Bond Neobični univerziteti širom sveta

Smešten na Zlatnoj obali Australije, Univerzitet Bond ima jedan od najlepših svetskih kampusa, okružen plažama, kengurima i veštačkim jezerima. Idilu kvare jedino krokodili, koji su u velikom broju nastanili jezera.

Roterdamski Univerzitet za pomorstvo i saobraćaj

Fakultet za pomorstvo i saobracaj Neobični univerziteti širom sveta

Ovaj holandski Univerzitet za pomorstvo i saobraćaj, vam, očigledno, nudi vam obrazovanje iz oblasti pomorstva i saobraćaja. Da bi to bilo još očiglednije, i sam fakultet je napravljen tako da izgleda kao ogromna luka.

Klarmontski McKenna koledž

claremont mckenna college Neobični univerziteti širom sveta

Na ovom fakultetu napravljenom od stakla je sve transparentno, bilo sa ciljem da uvek možete da bacite pogled na divno kalifornijsko vreme, ili da se stidljivi studenti, koji ne vole da budu posmatrani, odvrate od upisa.

Jasna Stanić

Comments