Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Umetnost i kultura

Neobjavljene fotografije iz arhive “Nacionalne Geografije” (GALERIJA)

1/3

Jeste li se nekada zapitali kako izgleda arhiva neke televizije, magazina ili uopšte bilo koje ustanove? Verovatno se u tu zapitanost i razmišljanje nekad uplete i izvesna tajnovitost, mističnost, jer uvek ima sumnje da možda nešto nije prikazano javnosti, da je nešto sakriveno ili pak, slučajno zaboravljeno. Jedna takva arhiva je postojala i u okviru magazina koji je veoma čitan i voljen u svetu “National Geographic” ili “Nacionalna Geografija“, za čiju125. godišnjicu je organizovana i realizovana izložba “Found” koja je zavirila u prošlost i “izvukla” neke fotografije koje su bile zaboravljene i neobjavljene. Od najobičnijih, do veoma zanimljivih, ove fotografije sadrže prikaze iz prošlog veka.

Ova fotografije potiče još iz 1935. godine, a mače na lokvanju je uslikano na Viktorijinim vodopadima. Nesvesno sile vode koja postoji u njegovoj okolini, ono je očigledno uživalo u ovoj vožnji.

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Dosta mlađa, ova fotografija je nastala 1973. godine u Švajcarskoj. Na njoj je prikazan beli jelen, kako se kreće švajcarskom šumom, a zašto je ovoliko dugo čekala da bude objavljena, to ne znamo.

 

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije2 Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Vojni odredi, garde, uvek imaju jasno definisan kodeks ponašanja, što se može videti i po ovome. U junu 1966. godine, u Londonu, desilo se da jedan vojnik padne, ali svi ostali su ostali nepomični, kao da ni ne primećuju da je njihov kolega u nesvesti. Ovo možda i nije smelo biti objavljeno tada, ali sada je jedna od fotografija koja na kraju svega, izaziva dosta smeha čini se, iako situacija nije nikako smešna, ni zabavna.

 

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije3 Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Još jedna fotografija, koja nije objavljena 1967. kada je i nastala, jeste prelazak bizona preko snega u američkom Nacionalnom parku Jeloustoun.

 

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije4 Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Wannabe TV

Editors choice