Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Umetnost i kultura

Neobjavljene fotografije iz arhive “Nacionalne Geografije” (GALERIJA)

1/3

Jeste li se nekada zapitali kako izgleda arhiva neke televizije, magazina ili uopšte bilo koje ustanove? Verovatno se u tu zapitanost i razmišljanje nekad uplete i izvesna tajnovitost, mističnost, jer uvek ima sumnje da možda nešto nije prikazano javnosti, da je nešto sakriveno ili pak, slučajno zaboravljeno. Jedna takva arhiva je postojala i u okviru magazina koji je veoma čitan i voljen u svetu “National Geographic” ili “Nacionalna Geografija“, za čiju125. godišnjicu je organizovana i realizovana izložba “Found” koja je zavirila u prošlost i “izvukla” neke fotografije koje su bile zaboravljene i neobjavljene. Od najobičnijih, do veoma zanimljivih, ove fotografije sadrže prikaze iz prošlog veka.

Ova fotografije potiče još iz 1935. godine, a mače na lokvanju je uslikano na Viktorijinim vodopadima. Nesvesno sile vode koja postoji u njegovoj okolini, ono je očigledno uživalo u ovoj vožnji.

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Dosta mlađa, ova fotografija je nastala 1973. godine u Švajcarskoj. Na njoj je prikazan beli jelen, kako se kreće švajcarskom šumom, a zašto je ovoliko dugo čekala da bude objavljena, to ne znamo.

 

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije2 Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Vojni odredi, garde, uvek imaju jasno definisan kodeks ponašanja, što se može videti i po ovome. U junu 1966. godine, u Londonu, desilo se da jedan vojnik padne, ali svi ostali su ostali nepomični, kao da ni ne primećuju da je njihov kolega u nesvesti. Ovo možda i nije smelo biti objavljeno tada, ali sada je jedna od fotografija koja na kraju svega, izaziva dosta smeha čini se, iako situacija nije nikako smešna, ni zabavna.

 

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije3 Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Još jedna fotografija, koja nije objavljena 1967. kada je i nastala, jeste prelazak bizona preko snega u američkom Nacionalnom parku Jeloustoun.

 

Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne geografije4 Neobjavljene fotografije iz arhive Nacionalne Geografije (GALERIJA)

Wannabe TV

Editors choice