Za sve zaljubljenike u sarkastični, a ponekad i malo morbidni humor stanovnika Saut Parka, dobra vest je da je 18 sezona ove serije snimljena. Ona već godinama ismeva “američki način života“, a postala je popularna i zahvaljujući glavnim likovima, dečacima koji su dijamentralno različiti, ali su ipak neka družina.

Sten je “rođeni” vođa, tako da se njegove liderske sposobnosti prepoznaju u svakoj epizodi. On predstavlja onaj tip dečaka koje još u detinjstvu možete da zamislite u odelu i sa akt-tašnom.

Kajl je od onih koji nikad nema dovoljno sreće da pobedi. Dečaci slični njemu postaju oni muškarci koji se stalno žale na svoju sudbinu, kao i da je nedostatak sreće zaslužan za to što u životu ništa nisu postigli.

Keni je siromašno dete koje u svakoj epizodi umre. Simbolika ovog njegovog tragičnog kraja je možda povezana sa autorovom težnjom da pokaže da siromašni nemaju budućnost.

Kartman je u svojoj ličnosti sublimirao ponešto od svih drugara. Međutim, on je pre svega razmažen, podmukao, željan pažnje koju dobrim delom privlači nazivajući sve “kopiladima”. Uprkos tome, Kartmanov lik je ikona ove serije i omiljeni lik mnogih koji je prate.

Olivera Denčić

Comments