Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Umetnost i kultura

Predstavljamo: Muzej automobila u Beogradu

Ukoliko ovog leta imate goste iz inostranstva ili iz nekog drugog grada u Srbiji, nećete se postideti ako vaše prijatelje odvedete u muzej automobila. Možda niste znali, ali ovaj muzej se nalazi u strogom centru Beograda i usput vam je, gde god da krenete. U ulici Majke Jevrosime u Starom gradu možete da vidite neverovatnu zbirku automobila, koja je od istorijskog značaja.

Muzej automobila, najmlađi je u nizu tehničkih muzeja u Srbiji. Osnivači muzeja su Skupština grada Beograda i Bratislav Petković, kolekcionar iz Beograda. Sedište Muzeja je u zgradi koja je pod nazivom Moderna garaža proglašena za kulturno dobro.

Muzej automobila1 Predstavljamo: Muzej automobila u Beogradu

U zbirci se nalaze stari i retki automobili. Zbirka sadrži pedeset vozila, od kojih je najstariji Maro Gardon iz 1897. godine. U muzeju mogu da se vide različite naprave, uređaji, naučna i stručna literatura, vozačke dozvole, prvi saobraćajni propisi i zakoni, registarske tablice, alati, filmski i fotografski zapisi, umetnička dela i dela primenjene umetnosti, koji doprinose izučavanju istorije automobilizma.

Muzej automobila 21 Predstavljamo: Muzej automobila u Beogradu

U želji da bude više od kolekcije istorijskih automobila, muzej organizuje snimanje obrazovnih emisija i filmova, predavanja, scenske događaje i druge prigodne oblike kulturno-obrazovne delatnosti u cilju popularizacije istorije automobilizma. Postao je mesto okupljanja legendi automobilizma, ljubitelja i kolekcionara muzejskih automobila. Komunikacija s publikom ostvaruje se i kamernom pozorišnom predstavom “Gran pri”, koja je sazdana na strogo dokumentarnoj građi, a govori o čuvenoj Gran Pri trci održanoj 3. septembra 1939. godine na stazi oko Kalemegdana.

Muzej automobila nalazi se u Ulici Majke Jevrosime 30 u strogom centru Beograda. Za posete je otvoren svakim danom od 9.30h do 20.00h.

Mladen Mitrić

Wannabe TV

Editors choice