Hm, hteo sam da napišem “Vožd je stigao”, ali malo ko će se setiti te opskurne reklame iz osamdesetih. Elem, sprem’te se, sprem’te hobiti, silna će borba da bude. Izišao je prvi trejler za treći deo iz trilogije “Hobit”.

Posle prvog filma koji je bio “zašto gledamo trejler za film koji smo već gledali” i drugog filma koji je bio “ajoj majko mila šta uradiše od romana” stiže nam treći deo za koji se fanovi nadaju da će biti barem zabavan, kad već ne može da bude veran Tolkinovom delu.

Film je režirao Piter Džekson, a Giljermo Del Toro vratio se kao scenarista. Međutim, scenario je iscrpeo izvornik, to jest’ Tolkinovog Hobita. Stoga će se film većinom baviti “Bitkom pet armija”. Delom priče koji Tolkin nije naročito razrađivao osim u beleškama kojih se dokopao Piter Džekson. Stoga nećemo gledati pripovest o ubitačnosti pohlepe i pokušaju jednog malenog junaka da učini pravu stvar, već spektakularnu (nadajmo se) bitku u stilu filmske trilogije “Gospodar prstenova”.

Ima da pršte specijalni efekti za koje se nadamo da će biti bolji nego dosadašnji. Fanovima preporučujemo da zapuše mozak i naprosto pokušaju da uživaju u tome što im je spremio Džekson, te da smireno dočekaju decembar, kada će se film i pojaviti u bioskopima.

Ranko Trifković

Comments