Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Umetnost i kultura

Umetnost za momke koji ne vole umetnos’

Našao si ribu koja se loži na umetnost. Ni sam ne znaš šta ti bi. Jebiga, sad šta je tu je moraš da skineš poster Rambo III i da staviš neku umetnos’ na zid, kad ti riba dođe gajbi da se ne šlogira. Eh, da i skini Lizu En sa desktopa, cica-umetnica neće razumeti tvoju strast spram milf pornografije… Okej, sve si počistio, sad treba nešto da tutneš na zid i da pričaš o nekoj umetnosti. Danas ti to znači slike ovo-ono, pošto se sve ostale umetnosti ne računaju, tako da si u bonusu. Mislim, za knjige je uvek lako, odeš na vikipediju, pročitaš siže i onda se lako baroniše, isto je i sa filmom, samo odeš na IMDB. Osim toga za te zabavne umetničke forme uvek je najlakše i najefektnije da kažeš: “Ne sviđa mi se, to je već viđeno” i bićeš uvek u pravu. Muzika, brate, to je muzika, šta tu ima. Uključiš sa jutjuba i trudiš se da ti ne vidi gadljiv izraz lica kad neke hipsterčine udaraju u šerpe i lonce, šatro mjuzika. Ili kad neke pirsovane padavičarke nešto viču na jezicima vanevropskog porekla. A za slike, rođače, evo nekih predloga…

Sweet Rose Winter

0128 Umetnost za momke koji ne vole umetnos

Okačiš ovo i boli te paja. ‘Em imaš cicu na zidu, ’em imaš spiku. Š’a kao nije umetnos’? Sestro to je Danijel Droeven, Svit Rouz Vinter ulje na platnu, senzualnost, kolačići, Francuska, ovo-ono.

The Holy Batman

0129 Umetnost za momke koji ne vole umetnos

Ili ovo, tebreks! Betmen, uvek budi Betmen. Betmen je fora. Ribe se lože na Betmena. Ulje na platnu, care. Robert Zavijer B’rden. Tako joj kažeš i gledaš kako se divi. Ako se buni kažeš, “Ljanko, bre, pet glava dolara samo za kopiju, ej!”

Tool Art

0130 Umetnost za momke koji ne vole umetnos

Ovo je baš za tvoje oči. Opasno, samo opasno. To su laserski sečeni objekti, oružje, alati, granate, puške, satare, radapcigeri, sve što mož’ da povredi čoveka. Kažeš joj to je Kicune Noar, Den Fanderbang ili ovako nešto…

What Nat Saw

0131 Umetnost za momke koji ne vole umetnos Brate, s nindža kornjačama ne možeš da omaneš. Jes’ da je slika malo bizarana s tom nekom Nat koja je u sredini, ali ima tu neke tenzije, da l’ će padne gengbeng ili neće, ovo-ono. Sto dolara za kopju, tebra, Brendon B’rd, glavna faca, Njujork scena, ovo-ono. Ako se riba nešto buni, reci taj tip, bre, radi sa selebritijima, Norton, Harison Ford, ovo-ono.

Mona Frida

0132 Umetnost za momke koji ne vole umetnos

Tebreks, najbolje za kraj. Džo Bravo! Tip koji pravi svoje slike u tortiljama. Sve, brate, sve od Astečkih junaka do Če Gevare. “Revolucija će biti vrela. I punjena govedinom!” To mi reci brate! Ovaj komad je šatro Frida Kalo, ali ima tu i boljih primeraka, proberi malo.

0133 Umetnost za momke koji ne vole umetnos

E, to brate! Sad se razumeš u umetnost.

Šumar

Wannabe TV

Editors choice