Udruženje Tesla Global Forum i Telekom Srbija predstavili su Virtuelni muzej Nikole Tesle, jedinstveni internet portal posvećen našem poznatom naučniku i pronalazaču. Ono po čemu se ovaj virtuelni muzej razlikuje od ostalih foruma, institucija i muzeja koji se bave likom i delom ovog velikana, jeste proverenost i tačnost svih podataka o Tesli i ekskluzivni sadržaji o njegovim radovima koji ujedno otkrivaju i njegovu mirovnu, ekološku i filantropsku misao koja je često nedovoljno izučavana i isticana.

Direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija Marija Bošković ocenila je da je saradnja sa Tesla Global Forumom pružila Telekomu Srbija još jednu priliku da nastavi da popularizuje nauku u našoj zemlji. “Nakon Virtuelnog muzeja Mihajla Pupina, želeli smo da se odužimo još jednom naučniku bez kojeg savremeni svet telekomunikacija ne bi postojao. I mi smo, kao inovatori u savremenom svetu komunikacija, pred sobom imali Teslinu viziju da ono što stvaramo služi za opšte dobro. Verujemo da će ovaj Virtuelni muzej inspirisati mnoge, otkrivajući ogroman uticaj Teslinih izuma i dubinu njegove misli koja, pored kreativnosti i inovativnosti, počiva i na dragocenim etičkim principima”, rekla je Marija Bošković.

Telekom Srbija i Tesla Global Forum predstavljanje Virtuelnog muzeja Nikole Tesle Virtuelni muzej Nikole Tesle premijerno povodom Dana nauke u Srbiji

Virtuelni muzej Nikole Tesle koncipiran je kao sveobuhvatni vodič kroz Teslin život i nasleđe. Na ovoj jedinstvenoj onlajn platformi prikazana je i Teslina mreža, kao pregled svih udruženja širom sveta koja se bave njegovim delom. Mišljenja mnogih Nobelovaca, akademika, stručnjaka UNESCO-a, Mense, naučne zajednice i civilnog društva o Tesli dostupna su sada na jednom mestu.

Comments