Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Umetnost i kultura

Wannabe intervju: Miloš Timotijević

1/4

Kada se pomene ime glumca Miloša Timotijevića, većina nas najpre pomisli na njegove briljantne uloge u filmovima “Stršljen”, “Sedam i po”, “Četvrti čovek”, ali i u serijama “Srećni ljudi”, “Gorki plodovi”, “Vojna akademija”, “Ravna gora”, “Čizmaši”. Ljubitelji pozorišta do sada su mogli da ga gledaju u predstavama prikazivanim u skoro svim beogradskim pozorištima, a od 18. decembra ga mogu gledati i u predstavi “Veliki Getsbi” koja je na repertoaru teatra “Madlenianum”. Miloš je, kao deo sjajne glumačke ekipe, ulogom Toma Bjukenona oduševio publiku, a nas svojom profesionalnošću i vedrim duhom na koje ne možete ostati imuni. Stoga ne propustite priliku da pročitate intervju sa sjajnim Milošem Timotijevićem, glumcem koji s pravom izaziva divljenje svih ljudi koji su imali tu čast da ga upoznaju i gledaju u brojnim pozorišnim, televizijskim i filmskim ostvarenjima.

WANNABE MAN: Deo ste sjajne glumačke postave koja u teatru “Madlenianum” igra predstavu “Veliki Getsbi”. S obzirom na to da je pozorište specifično stvaralačko okruženje, recite nam koliko se predstava razlikuje od knjige, ali i od njene ekranizacije?

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Kao što ste i sami rekli pozorište je samo po sebi drugačiji medij, pa se samim tim od samog starta razlikuje od filmskih ostvarenja, ali i u nameri rediteljke Ane Radivojević-Zdravković. Jer ono što postoji u knjizi, a što su reditelji poznatih filmskih ostvarenja vešto izbegli, je jaka antiratna poruka koju sam roman nosi. Jer, sva raskoš i veličanstvene zabave kod Getsbija i jesu posledica rata koji se završio samo par godina pošto se radnja romana, a i naše predstave dešava. S obzirom da se u ovom trenutku svet nalazi na ivici opšteg sukoba a da smo mi pre samo deceniju i po izašli iz lokalnih, jasno je da i tu može da se povuče paralela i potraži razlog zašto Veliki Getsbi? I zašto danas?

Wannabe Man intervju Miloš Timotijević 1 Wannabe intervju: Miloš Timotijević

“Veliki Getsbi” je priča koja sa sobom nosi mnoštvo veoma važnih životnih lekcija i poruka. Zašto je, po Vašem mišljenju, važno pročitati knjigu, a potom i odgledati pozorišnu predstavu?

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ: Ni jedan film a ni pozorišna predstava vam ne može preneti kompletan utisak kada pročitate neko kapitalno delo svetske literature, što “Veliki Getsbi” svakako jeste. Dramatizacija Hriste Bojčeva je donela jedan novi ugao gledanja na ovaj veliki roman i interesantan, novi kvalitet ovoj temi. Zato mislim da će ljubitelji romana, kao i filmova o Getsbiju biti veoma prijatno iznenađeni našom predstavom i snažnom porukom koju ona nosi.

Wannabe Man intervju Miloš Timotijević 2 Wannabe intervju: Miloš Timotijević

Wannabe TV

Editors choice