Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Zašto svaki muškarac treba da pročita romane Džejn Ostin?

Zašto svaki muškarac treba da pročita romane Džejn Ostin?

1/3

Čini se da ponekad muškarci, bar oni koji često čitaju i koji vole da čitaju, imaju predrasude o Džejn Ostin i romanima koje je pisala, jer su ljubavni i naklonjeni romantičarskim težnjama njenog vremena. Međutim, iako romantičar po vremenu u kojem je živela i stvarala, Džejn nije bila romantičar, već osoba koja je volela da istražuje ljudska osećanja, da piše o tome kako se ona dešavaju i prepliću, do čega sve dovode i kako se na kraju za koga sve rešava. Pisac brojnih romana, najpoznatijeg “Gordost i predrasude“, kroz svoje rečenice mnogo toga pametnog iskaže i mnogo čemu nauči, a evo i nekih razloga zbog čega je ona definitivno odličan izbor za čitanje u bilo kom trenutku.

Najpre, njeni romani su zabavni i prijatni za čitanje, što je najosnovnije, da se osećamo lepo dok čitamo, pa čak i o nekim lošim stvarima i događajima. Ume da opisuje “oštro” i bez “dlake na jeziku”; nekad ćeš sebe uhvatiti kako glasno i vidno reaguješ dok iščitavaš redove nekog od romana, ali to nije sve.

dzejn ostin 3 Zašto svaki muškarac treba da pročita romane Džejn Ostin?

Da li si čuo za takozvanu teoriju uma? To je zapravo mogućnost čoveka da uspe da shvati šta neko drugi razmišlja, kako percepira neku situaciju, pomaže mu da predvidi nečije mišljenje, postupke i još mnogo toga. Ali, ova “opcija” je kod žena mnogo razvijenija, nego kod muškaraca, ali tu nije kraj. Čitanje fikcije omogućava mozgu da se razvija u tom smeru, posebno fikcije i književna dela koje imaju dosta likova sa kompleksnim međusobnim odnosima. Romani Džejn Ostin upravo to imaju, svaki od njih ima bar desetak likova koji te navode da uključuješ najrazličitije delove mozga kako bi uvideo sve njihove odnose, razmišljanja, a i oni sami međusobno razmišljaju o onom drugom, njegovim namerama i postupcima, čime se čitalac uči kako da kroz svoj, stvarni život razmišlja na taj način i takav način razmišljanja uključi u svoje realne odnose. Samo “Gordost i predrasude” imaju preko 50 različitih likova koji su međusobno povezani na neke suptilne načine. Uz sve ovo, njeni romani će ti pomoći da postaneš bolji muž, otac, ljubavnik, lider, da budeš društveniji i komunikativniji.

Wannabe TV

Editors choice