Konačno dobre vesti, ne dobre već najbolje, što više seksa, to je tvoje zdravlje bolje. Naravno, nećemo se praviti da to nismo već odavno veoma dobro znali, ali dobro je nekada ponoviti, ali i tačno utvrditi u čemu sve to pomaže seksualna aktivnost, odnosno, na koje sve sfere našeg organizma i zdravlja on utiče. Ali, kao i sve, seks utiče na zdravlje samo onda kada je redovan, čest, kada može konstantno da utiče na razvoj dobrog stanja organizma.

Zdrav životni vek

Neke studije su se bavile time šta sve seks menja u organizmu čoveka, pa se na osnovu nekih istraživanja došlo do zaključka da redovan seks očuva i u dobrom stanju održava “telomere” koji se poput zaštite nalaze na krajevima hromozoma, a koji usled stresa i starosti propadaju. Nije tačno utvrđeno da li redovna seksualna aktivnost može da uspori proces starenja, ali da može da produži životni vek i da ga učini kvalitetnijim je istina.

Zdrav brak

Brojna istraživanja su pokazala da brakovi u kojima partneri imaju redovne seksulane odnose funkcionišu mnogo bolje, nego oni u kojima je seks ređa pojava. I svemu tome ima razlog. Većina ispitanih bračnih parova u tim istraživanjima je tvrdilo da se nakon odnosa čak 48 sati oseća srećnije i zadovoljnije, a to utiče da se partneri bolje povezuju i da učvršćuju svoj emotivni odnos, te da i svaki problem rešavaju dosta laganije i lakše, jer nemaju dodatnih presija i nervoze.

seks 41 6 dokaza da je redovan seks dobar za tvoje zdravlje
Comments