Praktikovanje dokazanih mudrost ne znači da više nikada nećete biti povređeni, da nećete pogrešiti u proceni i doneti pogrešnu odluku, ali znači da ćete na mestu lošeg iskustva provesti manje vremena. Mudrost je razmotriti svoj položaj i ako njegove negativne strane pretežu nad pozitivnim, napustiti položaj.

Nećete se uvek sebi sviđati, ali neophodno je da uvek volite sebe. Prihvatiti svoje slabosti i ograničenja nije lako, ali mrzeti sebe je užasno. Ako niste zadovoljni sobom, učinite sve što je potrebno da budete, a ako ne možete ništa da učinite, oprostite sebi.

Mudri saveti koje treba da primenite odmah Mudri saveti koje treba da primenite odmah

Besmisleno je plašiti se samoće. Čak i ako svake noći neko spava pored vas u krevetu, on nije u vašoj glavi, u vašim snovima, strahovima i težnjama. Svako je u sebi sam. A ako vam je dobro u sopstvenom društvu, onda će i drugima biti dobro u vašem društvu.

Nisu vam potrebne osobe koje vas osuđuju što imate strastven odnos prema životu i što vam je život uzbudljiv. Potrebni su vam oni koji vas vole baš zato što ste tako strastven ljubitelj života.

Comments