Vi dobro znate da ste tvrdoglavi i vama samima često ta vaša osobina užasno smeta. Sprečava vas da budete opušteni, da prihvatite konstruktivnu kritiku, da se ne naljutite i ne posvađate, jer znate da nemate stvarnih razloga i da bi trebalo da budete tolerantniji. Najviše volite osobe koje umeju sa vama, koje ne pokušavaju da se suprotstave vašoj tvrdoglavosti, već umeju taktično da je omekšaju. Osim ako vas dodatno naljuti to što se neko usuđuje da taktizira i manipuliše. Ah, teško je sa vama, ali to odavno nije vest.

Stalno slušate kako ste “težak čovek”

Niste vi teški, osim kad vam se neko suprotstavlja. A ni onda ne koristite nikakvu težinu – samo se ukopate u mestu i čekate da se otpor slomi o vašu tvrdoglavost. Vi znate šta hoćete i to hoćete na sopstveni način ili nikako. Nemate problem vi, nego oni. Ne prepoznaju odlučnost i upornost i ne razumeju da ste sto posto u pravu. Ne mogu da vas nagovore da promenite mišljenje i zato ste im teški? A zašto oni ne promene svoje? Jer su ubeđeni da su u pravu i ne vide da su i sami tvrdoglavi. Niste vi ništa teži od njih. Samo ste duže u stanju da stojite i ne mrdate.

Stvari koje razumeju SAMO tvrdoglavi 2 Stvari koje razumeju SAMO tvrdoglavi

Vaš um odbija da promeni model ponašanja, čak i kad želite

Kapirate da su argumenti koje čujete razumni, ili da je zahtev koji vam je upućen sasvim na mestu. Ali uzalud, već ste se ukopali i zauzeli gard. Voleli biste da se opustite i da uzvratite nekom pozitivnom reakcijom, da pokažete da se slažete i da prihvatate ono što vam je rečeno, ali ne ide. Vaš um se buni. A oni valjda znaju sa kim imaju posla, neka sačekaju da se malo otkravite.

Comments