Žene se često žale na to kako ih muškarci tretiraju – ne obraćaju dovoljno pažnje na njih, sebični su, skloni da otkažu dogovor u poslednjem trenutku, jer im je iskrslo nešto važnije (a to znači da im one nisu najvažnije), a prebacuju im i da su zatvoreni (emotivno nedostupni) i da sa njima ne razgovaraju o svojim problemima.

Sve je to možda spada u onaj primitivni deo muške prirode, ali je i posledica emotivnog nevaspitanja – mnogi muškarci prosto ne znaju na šta žene misle kad im prebacuju da ih zapostavljaju i da ih ne tretiraju kako treba i zbunjeni su, jer ne znaju šta bi umesto toga trebalo da rade. Evo nekih osnovnih smernica, koje uopšte nisu komplikovane, a ni u suprotnosti sa muškom prirodom – potreban je samo malo viši stepen svesnosti uz iskrena osećanja.

Otvori se, pokaži osećanja (ali bez kukanja)

Žene žude za emotivnim povezivanjem, poverenjem i poveravanjem. Za njih je to normalan i neophodan deo svih bliskih odnosa, a svakako je znak dobre komunikacije, koja je jedan od ključnih faktora dobre veze. Otvoriti se i pokazati osećanja, znači rizikovati. Biti ranjiv pred ženom, pokazati joj da može da te povredi, otkriti joj svoje slabe tačke, strahove i brige.

Partnerka nije neprijatelj koji će iskoristiti tvoje slabosti, naprotiv, žene reaguju zahvalno i sa mnogo razumevanja, kad je muškarac otvoren i pokazuje osećanja – ona koja te voli, prosto nikada neće želeti da te povredi, a uvek će pokušati da te razume, da te uteši i da ti pomogne. I takođe očekuje da se ti isto tako odnosiš prema njoj, da uvažavaš njena osećanja, ne zloupotrebljavaš njene slabosti i da budeš tu za nju.

Comments