Ono što vi zamišljate (i mrštite se) kad čujete da žene cene džentlmene, najčešće nije ono što one misle i žele. Džentlmen nije neki otmeni gospodin sa mnogo para i savršenim manirima, nije neko ko se dokazuje ili hvali svojim kvalitetima, nego onaj ko čini da se žena oseća sigurno, poštovano i voljeno.

Pa, da počnemo od toga šta džentlmen, prema ženskim kriterijumima nije, kao i koje su to osobine koje muškarac treba da ima, da bi ga žena doživljavala kao džentlmena.

Bogataš

Novac nije sve. Naravno da je dobrodošao, jer olakšava život, ali ženi nije potreban izlazak u hotel sa pet zvezdica, kavijar, svila i đakuzi. Biće presrećna da je muškarac izvede na neko prijatno i romantično mesto, gde mogu da se opuste i razgovaraju (a mogu da jedu i pomfrit i pljeskavicu), da na poklon dobije neku sitnicu, ili nešto što je on sam za nju napravio (ili napisao) i obožavaće ga ako je voljan da joj izmasira stopala i ramena, kad je umorna. Brižan i pažljiv muškarac, kojme nije teško da se potrudi (i zna da novac ne može da nadoknadi pažnju) to je pravi džentlmen.

Maneken

Muška lepota je prilično zamka, smatraju žene. Ne treba im muškarac čiji će neseser biti veći od njihovog i koji će im zauzimati kupatilo satima, jer se depilira, maže i licka, kako bi negovao svoj moderan i blistav izgled. Njegova odela ne treba da zauzimaju mnogo mesta u ormaru – važno je da je čist i lepo miriše i da mu ono što oblači pristaje (farmerice, majica, košulja – idealno). Muškarci koji suviše polažu na svoj izgled, umeju da zastrane u narciosoidnosti i sebičnosti – oni obožavaju sebe, a ne ženu sa kojom su.

Comments