Šta u današnje vreme znači normalno, zaista je podložno diskusiji, ali recimo da razgovarati normalno sa devojkom, znači razgovarati opušteno, iskreno i ljubazno, kao što bi trebalo da razgovaramo sa svima. Ali, osim što treba da se podudari da smo svi “normalni” u istom trenutku, dodatna otežavajuća okolnost je to da ti se devojka sa kojom razgovaraš sviđa i da želiš da ostaviš najbolji utisak, pa si verovatno dvostruko napetiji i “nenormalniji”. Evo nekih uputstava, koja bi mogao da vežbaš (što češće, to bolje).  Kad postigneš ležernost i prisutnost u konverzaciji sa devojkom koja te privlači, onda imaš šanse i da se taj odnos razvije onako kako bi želeo.

Izgledaj najbolje što možeš

Hiljadu puta si čuo – prvi utisak je najvažniji. Ne znaš kada ćeš sresti nekog na koga treba da ostaviš taj prvi utisak, zato usvoj naviku da budeš uredan, čist i izgledaš najbolje što možeš. Ne kao da treba da se zalivaš parfemom (upravo suprotno), niti da uvek nosiš košulju i kravatu (uštogljeno), već, prosto, uvek se istuširaj ujutru i obuci čist veš. Ako pomisliš da bi mogao tu majicu da obučeš još jednom, ne podleži toj pomisli, obuci drugu. Odaberi frizuru koja ti odgovara i neka ti kosa uvek bude čista. Ako misliš da je to neki napor, seti se da žene to stalno rade, urednost i doteranost im je dnevna rutina, a one uvek imaju mnogo više posla, nego da se samo okupaju i obuku čistu odeću.

Vežbanje čini savršenstvo

Da bi razgovarao sa devojkom, moraš razgovarati – rečima, a ne gestovima i značajnim pogledima. Razgovaraj sa drugaricama, koleginicama, sa ženskim svetom koji te ne uznemirava – ali razgovaraj sa njima kao da želiš da ih šarmiraš. Izrazi im poštovanje, uputi kompliment, pokaži interesovanje.

Postani svestan svojih pokreta

Neki ljudi imaju prirodno graciozno i spretno držanje i uopšte ne moraju da razmišljaju o svojim pokretima, oni su uvek skladni. Sport puno pomaže u tome da izgradiš dobro držanje i imaš ono što bi se nazvalo telesnim samopouzdanjem. Ali, pomaže i ples, kao i svest o tome kako se krećeš, kako hodaš, kako gestikuliraš. Oslobodi se stegnutosti, ispravi se, uvuci stomak , ramena nazad, koristi zglobove, gibaj, umesto da se vučeš, skakući, umesto da nabadaš, kao da imaš obe drvene noge – vežbaj kretanje i pokrete.

Comments