Oprezni ste i oklevate, jer imate loša iskustva. Ne želite da se duboko povežete sa nekim dok ga dobro ne upoznate, jer znate kako loš odnos može daleko da ode, a da to uopšte niste hteli. Predanost je viši nivo odnosa i da bi do toga došlo, potrebno je da se najpre izgradi poverenje. Ali, teško je stići do tog nivoa, kada ne želite da rizikujete i možda i ne dajete šansu nekom odnosu da se razvije, držeće se na oprezu i na distanci. 

Očekujete iskrenost i poštenje, kao i poštovanje. Ne zanimaju vas emotivne igre, niti fascinacija – to je ono što odnose drži na površini. Teško je dopreti do vas i to smatrate svojom prednošću. 

Poznajete razočaranje, kad verujete da će se neko promeniti i da mu u tome treba vaša pomoć. Ne želite da ulažete vreme, emocije i energiju u odnos sa nekim kome treba pomoć i popravljanje. 

Vaše srce i um rade nezavisno, niste skloni da se zaljubite. Možete imati topla osećanja, ali ona ne dopiru do glave. I zbog toga ste ponosni. 

Dokle god ste nepokolebljivo sigurni, osećate se dobro. Ako se nađete u odnosu koji vas čini nesigurnim, ne želite da rizikujete i istražujete uzroke svoje nesigurnosti. Očekujete da vas ljubavna osećanja osnažuju, ali ne dajete šansu osnaživanju kroz ranjivost i kolebljivost. 

Imate gorko iskustvo sa nekim ko je ispunjavao sve vaše standarde i očekivanja, a zatim vam je slomio srce. A zatim su se vaši standardi podigli i očekivanja porasla – kao zid između vas i povređivanja. 

Comments