Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Automobili i tehnologija

5 najuzbudljivijih superherojskih video-igara 21. veka

1/2

Grafika je veoma napredovala otkako smo igrali arkadne igre na automatima. Video-igre su sjajan način za ispunjenje fantazija – mnogi na taj način mogu da postanu svoj omiljeni superheroj, koji kroz razne uzbudljive avanture spasava svet. Na primer, X-Men je bila jedna od prvih arkadnih igara koja je 1992. godine osvojila planetu, a igračima je donela šansu da budu popularni mutanti – Wolverine ili Nightcrawler. Međutim, od tada su video-igre u neverovatnoj meri uznapredovale, postavši toliko realno dočarane da imate utisak kao da gledate film sa stvarnim glumcima. Glumci i pozajmljuju glasove našim omiljenim junacima, trudeći se jednako kao što bi i za animirani film.

Mehanika i pripovedanje su se u ovom pogledu drastično promenili, posebno u 21. veku. Nove video-igre imaju mogućnost da prikažu fantastične stripove dok igračima daju slobodu da kontrolišu ono šta heroji rade. Veliki broj ovih igara igračima obezbeđuju tuče i interakcije među likovima koji još uvek nisu predstavljeni na filmskom platnu. Koje su to najuzbudljivije video-igre 21. veka pogledajte u tekstu ispod:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Batman (@_batman_arkham_city_)

Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes

Pre filma Avengers: Endgame, imali smo možda najambiciozniji crossover svih vremena u vidu video-igre Marvel vs. Capcom 2, gde su se Marvel heroji spojili sa onima iz megapopularne video-igre Street Fighter. Iako je kreirana početkom 21. veka, igra je i danas aktuelna. Igrači mogu da biraju između čak 56 junaka – od onih poznatijih kao što su Marvelovi Spider-Man i Iron Man do onih manje prisutnih kao što su Blackheart i Spiral. Što se tiče Street Fightera – tu su M. Bison, Ryu, Chun-Li, pa čak i Mega Man. Igra dozvoljava i izbor dodatnih likova koji po više puta mogu uskakati u pomoć usred tuče, što obezbeđuje i strategijski element. Grafika nije savršena, ali se uklapa u arkadni ton igre, idealno preplićući dva veoma različita sveta.

Deadpool

Pre nego što je Ryan Reynolds postao filmsko oličenje Deadpoola 2015, dve godine ranije smo dobili video-igru koja je pomogla ljudima da se bliže upoznaju sa ovim X-Men junakom. Deadpool sadrži svaki aspekt koje fanovi vole kod ovog antiheroja – krvav je, nezreo i urnebesno duhovit. Deadpool neprestano podseća kako je u video-igri dok ujedno ismeva i njene klišee. On udružuje snage sa Cableom i drugim X-Men junacima kako bi zaustavili Mr. Sinistera. Cableova muževnost kontradiktorna je Deadpoolovoj dečjoj nezrelosti, pa čine vrlo zabavni tandem. Mačevi i pištolji se koriste za probijanje kroz more neprijatelja.

Wannabe TV

Editors choice