Pretpostavljamo da ne možeš da zamisliš dan bez svog mobilnog telefona, ali kada je reč o aplikacijama, koliko njih koje redovno koristiš zaista nude nešto korisno za tebe? Ne, gledanje slika devojaka na Instagramu nije (toliko) korisno! Poenta je, trebalo bi iskoristiti sve što ti tvoj pametni telefon zapravo pruža, odnosno, instalirati aplikacije koje će ti pomoći oko svega onoga što te muči i što želiš da rešiš. Danas konkretno govorimo o letovanju i putovanjima generalno, a aplikacije koje ti otkrivamo u nastavku će postati tvoj #musthave jer definitivno unose novu dimenziju u svako tvoje putovanje!

Word Lens Translator

Verujemo da će ova aplikacija postati tvoja nova omiljena pratilja na svakom putovanju! I da, sasvim je OK da se zapitaš kako si do sada uopšte živeo i letovao bez nje! Word Lens Translator koristi kameru telefona i omogućava ti prevod sa najpoznatijih svetskih jezika, bez obzira na to da li je u pitanju tekst ili geografski pojam ili bilo šta drugo što želiš da dešifruješ u nekoj stranoj zemlji. Zanimljivo je da ti se prevod prikazuje na kameri u istom fontu kao što je originalni tekst, a aplikacija je potpuno besplatna i možeš je čak koristiti i bez interneta. Od sada će tvoje istraživanje inostranstva ići mnogo lakše kada imaš ovaj “kec iz rukava”!

Aplikacija je dostupna za iOS i Android!

aplikacije 2 1 Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Viator

Još jedna aplikacija koju ćeš obožavati i koja ti je zaista neophodna ovog leta! Viator je zapravo tvoj lični turistički vodič koji će ti otkriti baš sve što možeš i treba da vidiš u mestu gde si odseo, tokom dana tvog odmora. Sa bazom od preko 1000 mesta, ova aplikacija će ti otkriti kako najpoznatije znamenitosti, tako i one za koje znaju samo lokalci, a sve što treba da uradiš nakon instaliranja je da upišeš mesto u koje ideš i označiš datume dolaska i odlaska. Na ovaj način ćeš brzo i lako dobiti najbolje preporuke šta možeš da radiš i vidiš tokom tvog putovanja. Ovo je sjajno – ne moraš da trošiš mnogo novca da bi dobio potpuni turistički ugođaj!

Aplikacija je dostupna za iOS i Android!

Roadtrippers

Mnogi turisti izbegavaju klasično putovanje od tačke A do tačke B, već usput takođe otkrivaju i obilaze nova zanimljiva mesta, skreću sa staze, menjaju plan puta, pa tek onda stignu tamo gde su zapravo krenuli. Možda zvuči konfuzno, ali tako zapravo dobijaju više od svog odmora, vide mnogo novih mesta umesto samo jednog gde su se uputili i na taj način svakako bogate svoju istoriju putovanja. Ukoliko se i sam pronalaziš u ovom načinu putovanja, instaliraj ovu aplikaciju, unesi destinaciju koju ćeš posetiti i otkrij šta još možeš da vidiš usput. Takođe, ukoliko sam otkriješ neko kul mesto, lako ga možeš dodati u listu kako bi obradovao druge turiste koji takođe koriste ovu aplikaciju!

Aplikacija je dostupna za iOS i Android!

Fotografije: unsplash.com

Ivana

Comments