Uz aplikacije je danas svašta moguće. Pa tako i da sredite vaš život i uobičajene navike.

Za vas smo izdvojili pet koje bi trebalo da instalirate. Videćete zašto!

Sleep Cycle

Ova aplikacija meri količinu korisnog sna koji ste imali u toku noći, odnosno koliko ste vremena proveli u tzv. REM fazi. Često nam se dešava , da iako legnemo na vreme, ustajemo umorni, zato što nas budilnik probudi u trenutku najdubljeg sna. E  ova aplikacija i to rešava i to tako što prati vaš ciklus spavanja u toku noći i budi vas u intervalu od 30 minuta, kada vam je ujutru “najlakši” san.

sleep cycle1 Aplikacije koje će vam srediti život

Foursquare

Ova aplikacija potpuno odgovara savremenom načinu života, jer upućuje na najbolja mesta u okrugu u kom se nalazite. Vaš zadatak je da ukucate šta želite, recimo italijansku kafu ili burek, a ona će vam pokazati najbolja mesta gde ih možete dobiti u vašem okruženju. O kvalitetu mesta svedoče komentari korisnika, a aplikacija je tako dobro podešena da se neće desiti da tražite mesto za ručak, a da vas ona uputi u neki noćni klub!

exploremap1 Aplikacije koje će vam srediti život

Lumosity

Ovo je jedna od najopularnijih obrazovnih aplikacija, a koristi se za “treniranje” mozga. Ona sadrži igre koje testiraju vašu pažnju, memoriju, fleksibilnost i sposobnost za rešavanje problema.

Lumosity  Aplikacije koje će vam srediti život

Concentrate

Ova aplikacija je dostupna samo na Apple kompjuterima, a može da eliminiše sve što vas u toku rada dekoncentriše, kao što su neki zvukovi, ili sajtovi koje može privremeno da blokira. Takođe, može da se podesi tajmer da meri vaš napredak dok nešto radite, kao i da vas podseti na neke obaveze koje imate .

concentrate1 Aplikacije koje će vam srediti život

Moves

Jedna od aplikacija kojom sigurno možete da poboljšate kvalitet života jeste Moves. Ona beleži sve vaše pokrete u toku dana, i što je najvažnije one pokrete koje činite dok hodate, trčite ili vozite biciklu. Aplikacija izračunava koliko koraka ste napravili, kalorija sagoreli, koju udaljenost ste prešli.

Moves App Android1 Aplikacije koje će vam srediti život

Olivera Denčić

 

Comments