Kompanija Star Import d.o.o. predstavlja gamu potpuno električnih Mercedes-EQ vozila na ovogodišnjoj BG Eco Car show manifestaciji. Najavljeno je i proširenje prodajno-servisne EQ mreže za potpuno električna vozila u Srbiji. Do kraja 2022. godine, svi ovlašćeni prodajni Mercedes-Benz partneri u Srbiji će u svom asortimanu imati i potpuno električna Mercedes-EQ vozila. 

Mercedes EQ 2 Budućnost je električna   tri Mercedes EQ predstavljena na BG Eco Car show manifestaciji

„Pored Emil Frey Auto Centra u Beogradu, kupci će uskoro moći da kupe i servisiraju Mercedes-EQ električna vozila širom Srbije – kod naših ovlašćenih partnera u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Novom Pazaru, i kod servisnih partnera u Martincima i Bačkom Petrovcu“, izjavio je Štefan Vöröš, generalni direktor kompanije Star Import d.o.o, i dodao da će time stvoriti jednu od najvećih mreža za električna vozila u Srbiji, čime će električnu mobilnost još više približiti kupcima.

Mercedes EQ 3 Budućnost je električna   tri Mercedes EQ predstavljena na BG Eco Car show manifestaciji

Zvezda ovogodišnje BG Eco Car Show manifestacije je električna, luksuzna limuzina – EQS. Sa dometom do 770 km (prema WLTP) i snagom do 385 kW, pogonski sistem EQS-a ispunjava zahteve napredne limuzine u segmentu S-Klase. On je ujedno i najaerodinamičniji serijski automobil na svetu, sa neverovatnom cd vrednošću od 0.20. MBUX Hyperscreen je vrhunska inovacija u unutrašnjosti. Udubljeni ekran pruža se ispred putnika od levog do desnog A-stuba. Tri ekrana ispod staklenog poklopca se neprimetno spajaju u jedan. 12,3-inčni OLED ekran ispred suvozača pruža mu sopstveni ekran i kontrolno područje.

Mercedes EQ 4 Budućnost je električna   tri Mercedes EQ predstavljena na BG Eco Car show manifestaciji

Premijeru pred beogradskom publikom ima i model EQE, sportska, poslovna limuzina koja nudi sve bitne funkcije EQS-a u malo kompaktnijem formatu. EQE 350 može da se pohvali dometom od 660 km (po WLTP metodologiji). Sa svojim dinamičnim iskustvom u vožnji, EQE savršeno odgovara željama savremene generacije kupaca.

Mercedes EQ 5 Budućnost je električna   tri Mercedes EQ predstavljena na BG Eco Car show manifestaciji

Izložen je i novi EQB, kompaktni SUV sa opciono dostupnim trećim redom sedišta. EQB je jedini sedmosed u ovom segmentu vozila, što ga čini izuzetnim izborom za porodice kojima je potrebna prostranost i komfor.

Fotografije: Đorđe Bošković

Comments