Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kako će se svet promeniti u naredne tri decenije

Kako će se svet promeniti u naredne tri decenije

Automatizovanje automobila

Pa, automobili verovatno neće leteti (bar ne još stotinak godina), ali u narednih trideset bi mogli da voze bez vozača. Neophodnost borbe protiv zagađenja, izbacivanje benzina iz upotrebe i pogon na struju, omogućiće novu sistematizaciju saobraćaja i bezbednosti na putevima.

Retki metali će nestati

Prirodni resursi postaće najveća dragocenost, a voda nije jedina (mada je najvažnija). U razvoju novih tehnologija koriste se savremeni materijali koji često sadrže retke metale, čiji će izvori već za dvadesetak godina biti potpuno iscrpljeni.

Svemirska putovanja

Turistički boravak u svemiru je već projektovan, jer čovečanstvo neprestano teži da se vine van planete Zemlje i osvoji međuzvezdana putovanja. Naseljavanje drugih planeta je još uvek naučna fantastika, ali pošto ljudski um to može da zamisli, verovatno može i da ostvari. Možda u dalekoj budućnosti, koju sa ove tačke u vremenu i prostoru ne možemo da sagledamo, osim u mašti.

svemir 1024x681 Kako će se svet promeniti u naredne tri decenije

Mentalna snaga će se povećati

Osim što farmaceutska industrija radi punom parom na osmišljavanju i ozakonjivanju novih stimulansa, koji omogućavaju da budemo budni, aktivni, brzi, uključeni, fokusirani i puni energije, na tome radi i ukupna duhovnost čovečanstva – tehnike meditacije, programiranja uma i razne druge duhovne metode i mentalne tehnike sve su popularnije i prihvaćenije, učeći nas da možemo da koristimo svoj um kao koristan alat i da su nam dostupni svi njegovi kapaciteti u određenim stanjima i frekvencijama.

Robotika će promeniti način života

Na to smo spremni – ljudi su već smislili toliko priča o tome kako veštačka inteligencija stiče samosvest i okreće se protiv ljudi. Ali u praktičnom smislu, robotika će olakšati način života i promeniti ga nabolje.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice