Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Kome neopozivo zaveštavam svoj Facebook profil

Kome neopozivo zaveštavam svoj Facebook profil

1/2

Sebi samom. Kao stoletni Topalović u legendarnim Maratoncima, koji je sve lepo sebi ostavio, “jer u vas deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja” kako je pisalo u testamentu. Onom poslednjem, koji nije bio falsifikovan.

Dakle, ako se za života ne postarate da testamentom proizvedete naslednika i da mu u oporuci postavite uslove ili dozvolite bezuslovno upravljenje vašim nalogom na Facebook-u, znajte da je protokol odredio da vaši bližnji mogu imati pristup vašem profilu, ali ne i kontrolu nad sadržajem. Dakle, moći će da gledaju fotografije i objave i da čitaju poruke u inboksu, ali neće moći da brišu, kače ili bilo šta šalju u vaše ime, posthumno.

Možda vam se čini da je morbidno razmišljati o tome, ali ako vam se nekad desilo da čestitate rođendan nekom FB prijatelju koji je umro pre dve godine, o čemu vas posle pet dana obavesti neko ko ga je poznavao, shvatićete šta znači pojam “morbidno”.
Društvene mreže definitivno osvajaju legitimnost u realnosti svakodnevice, pa je pitanje šta sa profilima i nalozima umrlih korisnika, postalo glasno i traži odgovor. Posle Facebook-a i Twitter je objavio protokol za rodbinu i prijatelje preminulog korisnika, a na njihov zahtev, profil može biti obrisan, ili dostupan ograničenom broju korisnika kao virtuelni spomenik pokojniku. I Google i drugi servisi su ponudili svoja rešenja, logična i pristojna, u skladu sa politikom zaštite privatnosti korisnika.

tekst13 Kome neopozivo zaveštavam svoj Facebook profil

Wannabe TV

Editors choice