Bilo da ih nosite tokom jutarnjeg puta do posla, na putovanjima ili jednostavno želite da pronađete malo mira i spokoja dok radite kod kuće, noise-cancelling slušalice su danas esencijalni deo svakog modernog građana. Najbolje od svega je što trenutno u ponudi imate pregršt opcija odakle možete izabrati one prave, ali razumemo da je veoma teško izdvojiti ono što zapravo vredi vašeg novca.

Kako god da ih koristite, kriterijum za odabir najboljih noise-cancelling slušalica se nije promenio: najvažniji parametri su komfor, koliko dobro eliminišu okolnu buku, kvalitet zvuka, trajanje baterije, i da li poseduju multipoint uparivanje, kako biste mogli da ih konektujete sa dva različita izvora istovremeno. Prave slušalice će se razlikovati na osnovu toga šta je vaš prioritet, ali generalni odabir za najbolje noise-cancelling slušalice su Sony WH-1000XM5. Ne samo da nude kvalitetan zvuk i komfor, već je poništavanje okolne buke jedno od najboljih na tržištu.

Ali ako tražite nešto malo drugačije, i dalje vam stoji mnogo opcija na raspolaganju. Ukoliko želite subliman komfor tokom dugih avionskih vožnji, Bose QuietComfor 45 se izdvajaju kao pravi odgovor. Ako ste iPhone korisnik i želite samo najbolje, onda bez sumnje treba da odaberete AirPods Max, koje definitivno pružaju sve u skladu sa svojom visokom cenom. Ipak, i brendovi kao što su Bowers & Wilkins i Sennheiser takođe nude odlične ANC (active noise-cancelling) slušalice, ukoliko vam je kvalitet zvuka glavni fokus. Na kraju, ako želite nešto što je više orijentisano ka stilu, ne možete pogrešiti sa Marshall slušalicama, a njihov zvuk će vas iznenaditi.

Najbolje noise-cancelling slušalice za 2023

Najbolje bežične slušalice za sve ljude

U ovoj kategoriji se definitivno izdvajaju malopre pomenute Sony WH-1000XM5, koje nude sasvim novi dizajn, drugačiji od njihovih prethodnika. Rezultat tome je mnogo veći komfor prilikom nošenja na glavi tokom dugog perioda, kao što su vožnje avionom ili vreme provedeno u kancelariji. Noise-cancelling je na ovoj verziji još više unapređen, a ukoliko ste Sony fan, znate da su M4 modeli već imali neprikosnoveno poništavanje buke. Takođe, kada je u pitanju poziv, M5 model nudi najbolje performanse u 1000x seriji do sada, a mogu se konektovati na dva uređaja istovremeno, tako da možete da čujete šta se dešava na vašem telefonu, dok radite na laptopu ili tabletu.

Sony slušalice takođe sadrže jedinstvene funkcije kao što je “speak to chat”, koje automatski pauziraju vašu muziku i dodaju ambijentalni audio kada god počnete da pričate. Ili možete da držite jednu ruku preko desne slušalice za uho da biste aktivirali režim brze pažnje, što je zgodno kada recimo, prikupljate kafu na kasi ili slušate obaveštenja sa aerodroma. Kao i druge high-end slušalice, 1000XM5 model mogu da detektuju kada su sklonjene sa ušiju radi automatskog pauziranja. Jedina “loša strana” ovih slušalica je što su skuplje od prethodnih modela, a trenutna iznosti 399.99 dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaesung Lee (@jaesungxlee)

Najbolje noise-cancelling slušalice za posao

Bose QuietComofrt45 označavaju povratak formi na najbolji način. Imaju dizajn koji je veoma sličan jednom od prošlih modela – QC35II – što znači da su veoma lagane i udobne na glavi, čak i kada ih nosite ceo dan. Ovalni oblik jastuka nikada neće umoriti vaše uši, a kada je u pitanju komfor, retko ko može da se približi onome što Bose nudi. Još jedna odlična stvar je što se ove noise-cancelling slušalice mogu saviti kako biste ih lakše spakovali za put ili generalno prenošenje.

Kada je u pitanju poboljšanje poništavanja okolne buke, Bose je u velikoj meri unapredio ovaj model, a bateriju je povećao na čak 24 sata, za razliku od prethodnog modela, koji je imao 20. QC45 slušalice takođe imaju USB-C port umesto Micro USB konektora svojih prethodnika i dodaju režim transparentnosti (transparency mode) kada treba brzo da razgovarate sa nekim ili želite više svesti o svom okruženju.

Takođe, dodata je opcija prilagođavanja EQ-a u softverskom apdejtu, ali jedina frutstracija koja je preostala je što ne postoji način da se ugasi noise-cancelling mode, bez da se prethodno ne aktivira transparency mode. Dakle, ili jedno ili drugo, bez klasičnog “off” moda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yutta (@yutta_yukisaki)

Pročitajte i ovo: Xiaomi inspiriše korisnike da žive punim plućima uz novu Redmi Note 12 seriju

Najbolje bežične slušalice za iPhone

To su definitivno Apple AirPods Max. Verovatno ste i vi doživeli šok kada ste inicijalno videli cenu ovih slušalica pri njihovom pojavljivanju na tržištu i činjenica je da AirPods Max koštaju znatno više nego druge noise-cancelling slušalice. Ali, kvalitet izrade koji nudi Apple je stvarno next level. One su zamenile plastiku koje ćete videti kod većeg broja slušalica za čelik i aluminijum, a čašice za uši su od prozračne mrežaste tkanine.

Takođe, vredi pomenuti da su u pitanju veoma velike slušalice i to je jasno na prvi pogled. Ali osim što Apple odbija da uključi kabl za slušalice u kutiju, nema ničeg u vezi s AirPods Max slušalicama što izgleda jeftino. Još jedna stvar koju cenimo je jednostavnost korišćenja “digitalne krunice” ili točkića za kontrolisanje, umesto da se oslanjate na čudne pokrete rukama, dodirivanje i prevlačenje preko slušalica.

Najvažniji deo je što AirPods Max nude kvalitet zvuka koji se nalazi na vrhu liste najkvalitetnijih Bluetooth slušalica. Appleovo poništavanje buke je u rangu sa Sony i Bose slušalicama, a ni jedan drugi brend ne radi bolje režim transparentnosti kao ovaj; ponekad vas može navesti da mislite da uopšte ne nosite slušalice. Dodatne funkcije poput prostornog zvuka (surround sound za filmove i TV serije) i automatsko prebacivanje između Apple gedžeta pomažu da se malo lakše proguta ta zastrašujuća cena.

Ali AirPods Max imaju svoje mane. Torbica za nošenje je, blago rečeno, strašna, trajanje baterije je samo prosečno za ovu kategoriju, i baš kao i obične AirPods, dizajnirane su imajući na umu Appleov ekosistem. Postaje mnogo teže opravdati cenu od 500 dolara (posle uvoznih taksi, još više), pogotovo ako živite izvan iPhone i Mac univerzuma.

Najbolje noise-cancelling slušalice za putovanja

Ovde moramo izdvojiti Sennheiser Momentum 4 Wireless slušalice. Sve što treba da kažemo je 60 sati – jer toliko traje njihova baterija nakon samo jednog punjenja. To je zaista sve što treba da znate o ovim slušalicama ako tražite šampiona izdržljivosti. Ali takođe zvuče sjajno i pokazuju se izuzetno udobnim tokom dugih perioda slušanja. Ova kombinacija nije jeftina, ali možete pronaći neke dobre povremene ponude za njih – između 280 i 300 dolara.

Ono što još treba da znate je da su veoma udobne zahvaljujući laganom dizajnu, a ni poništavanje okolne buke nije ništa lošije. Pored Sony i Bose koje smo naveli ranije, ovo je sledeća najbolja opcija. Ovo su slušalice koje možete nositi više sati bez ikakvog umora ili pritiska na uši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qucox Audio (@qucox_audio)

Najbolje moderne bežične slušalice

Marshall Monitor II ANC. One su se pokazale iznenađujuće popularnim, a ujedno su i najskuplji par brenda, koji je takođe najbolji do sada. Monitor II ANC slušalice su cenovno u istom rangu kao Bose, Sony i druge kompanije koje već dugi niz godina proizvode vrhunske slušalice za poništavanje buke. Marshall zaostaje za pomenutim brendovima u kvalitetu zvuka i ANC-u, ali Monitor II i dalje pružaju topao, teksturiran zvuk i pristojne performanse u smanjenju ambijentalne buke.

Ali one se definitivno izdvajaju iz čopora po izgledu, sa dizajnom koji govori o nasleđu kompanije. Slušalice se sklapaju radi lakšeg nošenja, a Marshallov zlatni džojstik čini Monitor II jednostavnim za upravljanje. Takođe mogu da traju do 30 sati sa omogućenim ANC-om ili do neverovatnih 45 sati ako ste već na tihom mestu i možete bez ove funkcije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by District M (@districtm.vn)

Pročitajte i ovo: Predstavljen “Apple Vision Pro” na WWDC23: Novi headset koji besprekorno spaja stvarni i digitalni svet!

Naslovna fotografija: instagram.com/najibasma

Nenad Grubanoski

Comments