U današnjem svetu preplavljenom informacijama, podkasti su postali oaza za one željne znanja, zabave i svakodnevne inspiracije. Izbor tema varira od nauke, do istorije i umetnosti, nudeći nešto za svakog slušaoca. U tom duhu, predstavljamo vam sedam podcasta koji zaslužuju vašu pažnju.

Ovo su najbolji podkasti koje smo izdvojili za vas

How Long Gone

Kad želite da vam misli odmore i potrebno vam je da se zabavite, How Long Gone je savršen izbor. Podkast predstavlja dinamičan razgovor između Chrisa Blacka i Jasona Stewarta, koji kroz svoj jedinstveni stil i humor razmatraju širok spektar tema – od svakodnevnih anegdota do dubljih razmišljanja o društvenim trendovima i ličnom razvoju. Njihova lakoća komunikacije i sposobnost da se dotaknu različitih aspekata modernog života čine ovaj podkast privlačnim za slušaoce željne opuštene, ali i sadržajne konverzacije. Prijateljstvo voditelja dodaje posebnu dimenziju, čineći svaku epizodu kao razgovor među prijateljima.

Song Exploder

Za ljubitelje muzike, Song Exploder pruža detaljan uvid u stvaranje pesama. Voditelj Hrishikesh Hirway poziva muzičare da razlože jednu od svojih pesama, od inspiracije do finalne produkcije. Slušaoci dobijaju uvid u složen proces kreiranja, sa akcentom na pisanje, snimanje i produkciju. Dosad su učestvovali velikani kao što su New Order, Björk, i Madonna, čineći Song Exploder neodoljivim za svakog istinskog ljubitelja muzike.

Kermode and Mayo’s Take

Ljubitelji filma će uživati u Kermode and Mayo’s Take, gde filmski kritičar Mark Kermode i radio voditelj Simon Mayo dele svoje mišljenje o najnovijim filmovima i TV serijama, uz šarmantne razgovore o različitim temama. Njihov angažovan i često zabavan pristup, kao i sposobnost da artikulišu kompleksne filmske koncepte na pristupačan način, čine podkast nezaobilaznim za ljubitelje filma.

Once Upon A Time… At Bennington College

Za one zainteresovane za književnost i misterije, ovaj podkast istražuje tajnu istoriju Benington koledža i njegovih slavnih studenata. Kroz priče o Bretu Eastonu Ellisu, Jonathanu Lethemu i Donni Tartt, istražuje se njihovo rivalstvo, prijateljstvo i kako su ove ličnosti oblikovale i bile oblikovane od strane svoje sredine. Podkast nudi uvid u mračne, romantične i često kompleksne odnose koji su definisali njihove karijere i književnost krajem 20. veka.

Trashfuture

Ako vas zanima kombinacija politike, tehnologije, i budućnosti sa dozom humora, Trashfuture je pravi izbor. Voditelji, među kojima su Riley, Milo Edwards, Hussein Kesvani, Nate Bethea, i Alice Caldwell-Kelly, razmatraju apsurdnosti modernog kapitalizma, tehnološke inovacije i društvene fenomene. Njihov oštri humor i duboke analize čine Trashfuture idealnim za slušaoce koji traže kritički osvrt na savremene trendove i događaje, sa dozom smeha. Podkast je inteligentan, provokativan, i neustrašiv u istraživanju aktuelnih tema.

Pojačalo

Podkast “Pojačalo”, pod uredničkom palicom Ivana Minića, predstavlja oazu za sve željne znanja o preduzetništvu, marketingu i tehnologiji. Sa svojim bogatim iskustvom, Ivan vodi slušaoce kroz inspirativne priče, savete i iskustva preduzetnika, knjigovođa, pravnika i mnogih drugih, razbijajući mitove i demistifikujući put ka uspehu. Osnovan u jesen 2018. godine, Pojačalo se finansira iz sopstvenih sredstava i podrške zajednice, što dokazuje da je deljenje znanja ključno za izgradnju boljeg društva. Ovaj podkast nije samo serija razgovora, već pokret koji inspiriše, motiviše i okuplja ljude oko ideje da promene počinju od nas samih, čineći ga nezaobilaznom stanicom za sve one na putu preduzetništva.

Data Minds

Prvi podkast posvećen istraživanju beskrajnih mogućnosti veštačke inteligencije i data nauke – što ga čini nezaobilaznim resursom za sve zainteresovane za ovu revolucionarnu tehnologiju. Pokrenuli su ga Aleksandar Linc-Đorđević i Nenad Božić, dvojac iza Data Science Konferencije i kompanije Smartcat, kao podkast mosta između teoretskog znanja i praktične primene AI i analize podataka u biznisu. Kroz razgovore sa vodećim ekspertima u oblasti, slušaoci dobijaju jedinstven uvid u najnovije trendove, tehnike i strategije za implementaciju veštačke inteligencije u svoje poslovanje. Data Minds ne samo da obrazuje, već inspiriše promene, pokazujući kako podaci mogu da oblikuju budućnost i stvaraju novu vrednost u svetu koji se neprestano menja.

Bilo da ste u potrazi za opuštanjem, inspiracijom, ili dubokim znanjem, sigurno ćete naći nešto za sebe u ovom bogatom izboru. Uživajte u slušanju!

Pročitajte i ovo: Kultni modni detalj: 5 najpoznatijih ručnih satova svih vremena

Naslovna fotografija: unsplash.com

Nikola Gudelj

Comments