Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Automobili i tehnologija

Nova E-Klasa: Sledeći nivo unutrašnjeg dizajna

1/3

Mercedes-Benz korača velikim koracima ka budućnosti brojnim inovacijama sa novom E-Klasom, kada je reč o dizajnu enterijera, koju karakteriše visoka-rezolucija dual displeja naredne generacije (12.3 inča po displeju) koji izgleda kao da lebdi u prostoru. Pored toga, kontrolni tasteri osetljivi na dodir, koji se nalaze na volanu, prvi put se pojavljuju u automobilu. Oni omogućavaju vozaču da kontroliše sisteme pomoću dodira, bez potrebe da sklanjaja ruke sa volana. Potpuno novo iskustvo donosi inteligentni grafički dizajn sa vizualni resenjima visoke rezolucije, novim animacijama i unapredjenom kontrolom. Istovremeno, putnici su u prilici da uživaju u senzuelnom enterijeru sa prostranom arhitekturom i kvalitetnim materijalima.

“Sa enterijerom nove E-Klase, dajemo novu interpretaciju konceptu savremenog luksuza”, kaže Hartmut Sinkwitz, direktor unutrašnjeg dizajna. “Dosledna Mercedes-Benz filozofiji dizajna, nova unutrasnjost donosi tehnološke inovacije i visoko-kvalitetnu opremu za stvaranje izuzetno emotivnog doživljaja za vozača i suvozača. Pored radnog mesta i doma, nova E-Klasa postaje “treće mesto” za život u kom putnici mogu da uživaju u savremenom luksuzu.”

Široki dual displej može biti konfigurisan da odgovara ličnim potrebama

Ono što zapada za oko je orijentacija na udobnost, luksuznu unutrašnjost nove E-Klase, čine dva displeja sa dijagonalom ekrana od 31,2 cm (12,3 inča) i rezolucijom 1920 x 720 piksela. Sadrži veliki ekran sa virtuelnim instrumentima u vidnom polju, kao i centralni displej iznad centralne konzole. Vozač može da bira između tri različita stila kako bi izabrali željeni dizajn ekrana za svoju instrument tablu: “Klasičan”, “Sportski” i “Progresivan”.

Za nezahtevne korisnike nova E-Klasa kombinuje dva tipa okruglih brojčanika I ekran klastera u boji od 17,8 cm (1000 x 600 piksela rezolucije) sa centralnim displejem dijagonale od 21,3 cm (960 x 540 piksela rezolucije).

Sa izuzetkom mape za navigaciju grafički sadržaj centralnog displeja COMAND online, podeljen je na glavne oblasti za informativnu grafiku i animacije (2/3 na desnoj strani ekrana) i dopunske oblasti (1/3 na levoj strani ekrana).

15B1370 Nova E Klasa: Sledeći nivo unutrašnjeg dizajna

Kontrola osetljiva na dodir: potezom prsta

Nova E-Klasa je prvi automobil koji integriše dugmad osetljivu na dodir i multifunkcionalni volan. Ovo omogućava vozaču da kontroliše sve funkcije infotainment sistema na jednostavan, logičan i intuitivan način kao kod smart telefona.

Ekran osetljiv na dodir takođe omogućava slova, brojeve, kao i znakove koji se upisuju rukom. Pošto prepoznaje rukopis, sistem izvršava komandu, tako da vozač ne mora da skreće pogled s puta.

Nova E-Klasa omogućava kontrolu putem direktnih tastera, kao što je kontrola sistema klimatizacije – i po prvi put – jednostavno aktiviranje/deaktiviranje pojedinih sistema za pomoć vozaču. Metalik površine i kontrole od pravog metala koriste se kako bi se postigao efekat visokog kvaliteta.

Wannabe TV

Editors choice