Britanski premijum proizvođač Land Rover, specijalizovan za izradu luksuznih terenaca, obogatio je ponudu novim Range Roverom Evoque za 2016. modelnu godinu. Atraktivni novitet premijerno je prikazan proletos u Ženevi, a sada je u ponudi i na našem tržištu i to zahvaljujući Grand Motorsu – ovlašćenom uvozniku, prodavcu i serviseru vozila marke Land Rover u Srbiji.

RR 16MY Evoque exterior  22  Novi Range Rover Evoque u Srbiji od 41.700 evra

Novi model krasi moderniji spoljašnji dizajn, doteran enterijer, unapređen sistem 4×4 pogona i novi dvolitarski dizel koji je odmenio dosadašnji 2.2 agregat. Novi Ingenium Euro 6 dizel, razvijen i konstruisan u kompaniji Jaguar Land Rover, napravljen je od aluminijuma i od prethodnika je za 20 do 30 kg je lakši, ali i za 18 procenata štedljiviji. Dolazi u dva nivoa snage – od 150 i 180 KS. Evoque TD4 sa 150 KS ubrzava od 0 do 100 km/h za 10 sekundi i dostiže 182 km/h, dok snažnija SD4 verzija do 100 km/h stiže za 9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 200 km/h. Pored snage, te izuzetno mirnog i tihog rada, niska potrošnja predstavlja jednu od njegovih glavnih odlika. U proseku troši od 4,2 l do 5,1 l na 100 kilometara.

Ono što svakako treba istaći jeste podatak da je ovaj agregat dobio svoje mesto u još jednom Land Rover modelu. Sada se ugrađuje i u Discovery Sport, jedini premijum kompaktni SUV sa sedam sedišta. Sa početnom cenom od 41.600 evra, ovaj model namenjen je porodičnoj klijenteli i premijum kupcima koji su skloni avanturizmu i aktivnom stilu života.

RR 16MY Evoque Ingenium Novi Range Rover Evoque u Srbiji od 41.700 evra

Osim što je dobio savremeniji i efikasniji motor, Range Rover Evoque može da se pohvali i novim izgledom. Napred dominira preoblikovan branik, koji mu daje dodatnu dozu agresivnosti i savršeno se uklapa u oštre linije karoserije. Tu su i „full“ LED farovi, a Range Rover Evoque ima tu čast da kao prvi model iz Jaguar Land Rover grupe promoviše ove svetlosne grupe najmodernije tehnologije. Spoljašnji izgled je osvežen i novim aluminijumskim točkovima, kao i bogatijom paletom raspoloživih boja.

Unutrašnjost je takođe revidirana, sedišta su nova, kokpit je dobio kvalitetnije materijale, kao i novi InControl infotainment sistem sa touch screen-om dijagonale 8 inča. U skladu sa premijum karakterom, kupci mogu da odaberu mnogobrojne opcije koje će im vožnju i boravak u kabini učiniti prijatnijim. Dovoljno je reći da je ovo prvi kompaktni SUV koji na tržištu nudi prednja sedišta sa masažerima.

RR 16MY Evoque interior  1  Novi Range Rover Evoque u Srbiji od 41.700 evra

Inače, Range Rover Evoque je trenutno najprodavaniji model Land Rovera. Ovaj bestseler je stekao naklonost više od 400.000 kupaca širom sveta od 2011. do danas, a najbolji rezultat ostvario je prošle godine kada je zadobio poverenje 125.364 kupca.

U Srbiji je takođe jedan od najpopularnijih kompaktnih SUV modela u premijum segmentu. Cena osnovnog modela počinje od 41.700 evra, a prve isporuke kupcima kreću od decembra.

Comments