Aviokompanija Qatar Airways sa zadovoljstvom obaveštava da je ponovo izabrana za aviokompaniju godine na prestižnoj dodeli Skytrax nagrada, održanoj na međunarodnoj vazduhoplovnoj izložbi u Parizu. Ovo je četvrti put da je ova aviokompanija proglašena za najbolju na svetu.

Pored glavne nagrade, Qatar Airways je dobitnik još tri prestižna priznanja: Najbolja biznis klasa na svetu; Najbolja aviokompanija na Bliskom istoku i Najbolja čekaonica za putnike prve klase. Medjunarodni aerodrom Hamad u Dohi je i ove godine rangiran kao aerodrom sa 5 zvezdica, što ga je uvrstilo u pet aerodroma na svetu sa ovim rejtingom.

QR1 Odabrana najbolja aviokompanija na svetu u 2017.

Generalni direktor Qatar Airways Grupe, njegova ekselencija Akbar Al Baker je izjavio: „Za nas kao kompaniju je od velikog značaja da smo upravo sad, u ovom trenutku, imenovani za najbolju aviokompaniju, što samo pokazuje da putnici veruju u našu duboku predanost da pružimo samo najbolje. Ova nagrada je takođe rezultat velike posvećenosti i zalaganja svakog zaposlenog u Qatar Airways-u. Naša priznanja na ovogodišnjoj dodeli Skytrax nagrada su posebno važna jer su ove nagrade izglasane od strane putnika. I baš njima se posebno zahvaljujem i želim im dobrodošlicu na našem svakom sledećem letu.

On je još dodao: „Imajući na umu trenutnu situaciju nelegalne blokade od strane naših suseda, ova nagrada ne pripada meni, niti mojoj aviokompaniji već mojoj zemlji.“

Globalna aviokompanija, koja je na prošlogodišnjoj dodeli nagrada dobitnik priznanja za Najbolju biznis klasu na svetu, Najbolji lounge za putnike biznis klase i Najbolje kabinsko osoblje na Bliskom istoku, nastavlja da prevazilazi očekivanja u pogledu svog globalnog širenja kao i proizvoda koji nudi, uključujući nedavno predstavljeno novo sedište u biznis klasi – Qsuite. Prvi avion sa ovim sedištem predstavljen je na međunardonoj vazduhoplovnoj izložbi u Parizu, a prvi let ovaj avion će obaviti na ruti Doha London ovog vikenda.

Qatar Airways revolucionarno novo sedište u biznis klasi (“Prva klasa u biznis klasi”) – Qsuite, biće pokazano hiljadama posetilaca na međunarodnom sajmu vazduhoplovstva u Parizu od 19. do 25. juna, pre svog prvog uvođenja u servis na letu između Dohe i Londona, koji je planiran kasnije ovog meseca. Qsuite predstavlja prvi francuski ležaj dostupan putnicima u biznis klasi, sa privatnim panelima koji se pomeraju, i dozvoljavaju putnicima da stvore svoju privatnu sobu. Prilagodljivi paneli i pokretni TV monitori kod četiri centralna sedišta, dozvoljavaju kolegama, prijateljima ili porodici koji putuju zajedno da transformišu svoj prostor u privatni separe, gde su u mogućnosti da rade, večeraju i druže se.

U mesecima koji dolaze, mreža destinacija Qatar Airways-a će nastaviti da raste. U ponedeljak, 12. juna 2017. godine, aviokompanija je uvela letove do Dablina, Severna Irska. Dve nove destinacije koje će se prikljućiti mreži Qatar Airways-a su Nica, Francuska (4. jul) i Skoplje, Makedonija (17. jul). Ostale nove destinacije koje se planiraju za ovu i sledeću godinu su: Las Vegas (SAD), Kanbera (Australija), Duala (Kamerun), Librevil (Gabon), Medan (Indonezija), Rio de Žaneiro (Brazil), Santijago (Čile), Sarajevo (Bosna i Hercegovina), kao i mnoge druge.

 

 

Comments