Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Automobili i tehnologija

Prečice i trikovi za korišćenje računara

Kad je u pitanju lakše, brže i ekonomičnije korišćenje računara i laptopa, nikad ne možete previše znati i uvek imate šta da naučite. Možda neke od ovih trikova i prečica već znate, ali možda ćete otkriti nešto novo.

Prečica za otvaranje novog taba

Dok vi kliknete na “plus” može da vam pobegne kursor, ili da promašite komandu i da uradite nešto što niste hteli – i da se iznervirate. Sve više smo naviknuti na brze reakcije kompjutera i ako na nešto potrošimo i pola minuta više nego što očekujemo, gubimo živce. Zato postoji opcija CTRL plus T za otvaranje novog taba. Verovatno ste već izvežbani u brzom kuckanju i znate gde se nalaze slova i komande, pa vam je za ovo dovoljna leva ruka – malić i kažiprst.

Brže punjenje baterije

Baterija vašeg laptopa se brže puni ako aktivirate airplane mod. Nećete moći da koristite internet dok je laptop na punjaču, ali baterija će se napuniti čitavih pola sata brže, nego inače.

kompjuter 1 Prečice i trikovi za korišćenje računara

Prečica za skidanje slike

Najbrži način za skidanje fotografije sa interneta jeste ALT plus levi klik – na ovu komandu slika automatski počinje da se skida.

Podešavanje ekrana

Ako mnogo vremena provodite pred monitorom, verovatno poznajete onaj osećaj kad oči počnu da vas peku i suze, jer vam je jednostavno previše zurenja u ekran. F.lux program je sjajan za detaljna podešavanja – možete da podesite boje ekrana i njegov sjaj tako da vam ono što gledate bude prijatno za oči i da vas manje zamara.

Organizovanje ikonica

Ukoliko vam ikonice prekrivaju veći deo ekrana, to će usporiti rad računara. Ako razmišljate kako da ga ubrzate, prvo očisite monitor od ikonica – organizujte ih i ubacite u jedan folder. To će znanto ubrzati podizanje sistema, kad uključujete računar.

Brzo gašenje internet pretraživača

CTRL plus Q – to je prečica za isključivanje pretraživača. Kao i kod uključivanja novog taba, dok vi namestite kursor (mišem ili dodirom), svašta nepredviđeno može da se dogodi. Ovo je još lakše izvesti jednom rukom, nego otvaranje taba.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice