Da li vam je potreban nov, savremen automobil koji će zadovoljiti sve vaše potrebe? Ukoliko želite kola u koja možete komforno da smestite svoju porodicu i da odete na letovanje ili zimovanje, onda smo za vas pronašli pravo rešenje. Novi Kia Sorento obezbediće sve ono što vam je neophodno, udobnu i brzu gradsku vožnju, ali i bezbedno putovanje na udaljene destinacije.

Kia je prve slike nove generacije SUV modela Sorento objavila početkom prošle nedelje, a u međuvremenu pojavile su se nove fotografije koje uključuju i enterijer.

Kia Sorento 21 Predstavljamo: Novi Kia Sorento

Za sada nije saopšteno koji motori će pokretati novi Sorento, ali će se u paleti pogonskih agregata najverovatnije naći benzinski 2,4 litarski četvorocilindraš i 3,3 litarski GDI V6, kao i 2,0 litarski i 2,2 litarski CRDI dizelaši za Evropu.

Priča se i o hibridnoj verziji koja bi mogla da kombinuje četvorocilindrični benzinac i elektromotor od 47 kW.

Novi Sorento je duži za 95 mm nego ranije (sada 4,780 mm), niži za 15 mm (sada 1,685 mm), sa produženim međuosovinskim rastojanjem (za 80 mm, na 2,780 mm) i sa više mesta za putnike pozadi.

Premijera novog modela Sorenta u Južnoj Koreji očekuje se krajem avgusta. Evropljani će moći da ga upoznaju početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu, dok bi severnoamerička promocija trebalo da se održi u novembru na sajmu u Los Anđelesu.

Mladen Mitrić

Comments