Kompanija Samsung Electronics najavila je prvi komercijalni smart telefon sa naprednom LTE tehnologijom koja povećava brzinu prenosa podataka zahvaljujući trofrekvencijskoj agregaciji. Samsung Galaxy Note 4 sa unapređenom LTE tehnologijom pruža maksimalne brzine preuzimanja podataka od 300Mbps, što je četiri puta brže od današnjih 4G LTE servisa. Ovaj telefon će pružiti korisnicima novo multimedijalno iskustvo, jer će omogućiti veće brzine pregleda interneta, brže puštanje sadržaja i bolji pristup aplikacijama sa velikom količinom podataka.

Galaxy Note 4 Samsung lansira prvi pametni telefon sa naprednom LTE tehnologijom

„Smart telefon sa unapređenom LTE tehnologijom je logičan korak napred u mobilnim tehnologijama, što je dokaz dugoročne posvećenosti kompanije Samsung u pružanju inovacija u telekomunikacionoj industriji“, istakao je Dž. K. Šin, generalni direktor i predsednik divizije za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Nastavljamo da postavljamo nove standarde i da pomeramo granice, čime prenosimo mobilnu tehnologiju na novi nivo.“

Samsung Galaxy Note 4 sa naprednom LTE trofrekvencijskom agregacijom pružiće inovativno mrežno iskustvo, jedinstveno na tržištu. Uređaj prima tri različite frekvencije i vrši njihovo pridruživanje u jednu konekciju koja donosi brzine prenosa podataka i do 300 Mbps. Korisnici mogu da skinu video snimak od 700MB za oko 19 sekundi ili 10 pesama sa 40MB za oko jedne sekunde.

Kako mobilne i telekomunikacione tehnologije nastavljaju da se razvijaju, Galaxy Note 4 sa naprednom LTE tehnologijom biće spreman za servis LTE-A Kategorije 9, sa brzinama preuzimanja od 450 Mbps, a čija se komercijalizacija očekuje krajem 2015.

Samsungova težnja da pospeši usvajanje 4G LTE ostvarila je značajan rekord sa uređajima Galaxy S5 LTE+ i Galaxy S5 Broadband LTE-A. Tokom Svetskog mobilnog kongresa 2014, Samsung je prikazao prva svetska mrežna LTE-A trofrekvencijska agregacijska rešenja sa brzinom od 450Mbps.

Za više informacija i multimedijalne sadržaje, posetite sajt Samsung Mobile Press.

Samsung Galaxy Note 4 LTE-A – specifikacije proizvoda:

Mreža
3xCA (LTE): 20 / 20 / 20 MHz ili 40MHz
Displej
5.7” Quad HD Super AMOLED (2560 x 1440)
OS
Android 4.4 (KitKat)
Kamera
Prednja: 16 megapiksela, auto-fokus sa Smart OIS
Zadnja: 3.7 megapiksela sa f1.9

Zadnja (primarna): HDR (Rich tone), Selective Focus, Rear-cam Selfie, Beauty face, Virtual Tour Shot, Shot & More, Dual Camera,
Prednja (sekundarna): Selfie, Wide Selfie
Video
Kodek: H.264, MPEG-4, H.263, VC-1, WMV7, WMV8, Sorenson Spark, MP43, VP8
Recording & Playback: up to UHD
Audio
Kodek: MP3, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, AMR-NB/WB, Vorbis, FLAC(*)
(*) Ultra High Quality Audio (~192KHz, 24 bit) podrška
S Pen optimizovane funkcije
Air Command (Action Memo, Smart Select, Image Clip, Screen Write)
S Note, Snap Note, Direct Pen Input
Dodatne funkcije
Multi Window

Ultra Power Saving Mode

Voice Recorder (Normal Mode, Interview Mode, Meeting Mode, Voice Memo)

Download Booster

S Health 3.5

Dynamic Lock Screen

Briefing
Google mobilni servisi
Chrome, Drive, Photos, Gmail, Google, Google+, Google Settings, Hangouts, Maps, Play Books, Play Games, Play Newsstand, Play Movie & TV, Play Music, Play Store, Voice Search, YouTube
Povezivanje
WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (HT80) MIMO PCIe
GPS / GLONASS / Baidu
NFC, Bluetooth® v 4.1 (BLE,ANT+)
IR LED (Remote Control), USB2.0, MHL 3.0
Senzor
Gesture, Accelerometer, Geo-magnetic, Gyroscope, RGB,IR-LED
Proximity, Barometer, Hall Sensor, Finger Scanner, UV, Heart Rate Monitoring, SpO2 (zavisno od tržišta)
Memorija
32 GB interne memorije + micro SD slot (do 64GB)
3GB RAM
Dimenzije
153.5 x 78.6 x 8.5mm, 176g

Baterija
Standardna baterija, Li-ion 3,220mAh, brzo punjenje (adaptivno brzo punjenje & QC2.0)
* Osobine i funkcije variraju od tržišta do tržišta.
* Sve funkcije, osobine, specifikacije i druge informacije o proizvodu koje se navode u ovom dokumentu uključujući pogodnosti, dizajn, cenu, komponente, performanse, raspoloživost, sposobnosti i drugo podložni su promenama bez prethodne najave ili obaveze.
Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 286.000 ljudi širom 80 zemalja, sa godišnjom prodajom u vrednosti od 216.7 milijardi američkih dolara. Za više informacija posetite www.samsung.com/rs.

Comments