Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Automobili i tehnologija

Svetska premijera prvog performance hibrida brenda Mercedes-AMG

Afalterbah.  Prvi performance hibrid brenda Mercedes-AMG ulazi u serijsku proizvodnju i oslanja se na tehnologije iz Formule 1. Koncept uključuje prepoznatljiv raspored pogona sa elektromotorom na zadnjoj osovini, kao i interno razvijenu bateriju visokih performansi. Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE (ponderisana, kombinovana potrošnja goriva: 8.6 l/100 km; ponderisana, kombinovana COemisija: 196 g/km; ponderisana potrošnja energije10.3 kWh/100 km) kombinuje vrhunske performanse i impresivnu dinamiku u vožnji sa maksimalnom efikasnošću zahvaljujući posebnom pogonskom sklopu. Model E PERFORMANCE tako prenosi AMG DNK vozačkih performansi u elektrifikovanu budućnost.

Kombinacija 4.0-litarskog V8 biturbo motora i električnog motora generiše snagu od 620 kW (843 kS) i maksimalni obrtni momenat veći od 1,400 Nm. Trenutni odziv električnog pogona na zadnjoj osovini, brzo povećanje obrtnog momenta i poboljšana raspodela težine stvaraju novo, visokodinamično iskustvo u vožnji. Kao i u Formuli 1, baterija je posebno dizajnirana za brzu isporuku i potrošnju energije. Električni domet od 12 kilometara omogućava praktični operativni radijus, na primer u gradu ili u stambenim područjima. Mercedes-AMG napreduje u komunikaciji o elektrifikaciji sa svojim brend ambasadorom will.i.am; svetski poznat muzičar i višestruki dobitnik Gremi nagrada protagonista je marketinške kampanje “Sve, samo ne tih“. On nije samo doprineo konceptu, već je napisao i ekskluzivnu pesmu za video.

“Sa novim Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE prenosimo DNK našeg brenda u elektrifikovanu budućnost. Mi sledimo sopstveni tehnički put, što je uvek činilo AMG posebnim i poželjnim. U potpunosti razvijen u Afalterbahu, performance hibrid nudi fascinantan nivo dinamike u vožnji i sa pravom nosi oznaku naše nove tehnologije E PERFORMANCE. Osim novim konceptom otvaramo se i novim ciljnim grupama koje će Mercedes-AMG doživeti kao luksuzni brend performansi 21. veka. Naš odlazak u elektrifikaciju tipičnu za AMG brend prati velika kampanja. Oduševljen sam što smo za ovo uspeli da pridobijemo i posebnog partnera u vidu superzvezde will.i.am, koga smo uspeli da inspirišemo našom tehnologijom”, kaže Philipp Schiemer, Predsednik Borda menadžmenta kompanije Mercedes-AMG GmbH.

21C0479 015 e1630487794461 Svetska premijera prvog performance hibrida brenda Mercedes AMG

Izražajan dizajn sa upečatljivim prednjim branikom 

Izražajan dizajn sa niskom prednjim delom, snažnim telom, niskom kabinom i dinamičnim izuzetnim detaljima fastback vozila naglašava sportske gene coupea sa četvoro vrata. Još jedna upečatljiva karakteristika je prednji branik, koji se zasniva na dizajnu AMG GT sa dvoje vrata. Izgleda kao da je izliven iz jednog kalupa i homogeno se uklapa u dinamički dizajn celokupnog vozila. Ulazi za spoljni vazduh su širi i usmereniji ka centru automobila. Protok vazduha se usmerava ka hladnjacima u koševima točkova pomoću tri vertikalna zakrilca.

Ekskluzivne karakteristike pozadi su zadnji branik sa integrisanim poklopcem za punjenje i oznaka modela označena crvenom bojom. Sa hibridom, AMG takođe predstavlja spolja korugirane (nabrane) trapezoidne duple izduvne cevi. Znak “E PERFORMANCE” označava hibridni pogon. Kao i u čitavoj seriji modela, za hibridnu verziju dostupne su brojne boje i karakteristike opreme. Na primer, postoje četiri mat boje, pet metalik i dve nemetalik. Osim toga, postoji sedam novih lakova iz proširenog raspona prilagođavanja. Spoljašnji dizajn može se dodatno naglasiti novim AMG Night Package II ili kombinacijom paketa Night Package and Carbon Package. Osim toga, tu si i novi točkovi od lakih legura od 20 i 21 inča, svaki u dve varijante boja. Ekskluzivno Edition izdanje takođe je dostupno za hibrid performance modele.

MBUX multimedijalni sistem sa ekranima specifičnim za hibride 

Standardno ugrađen Widescreen Cockpit ekran sadrži MBUX multimedijalni sistem sa AMG  hibrid-specifičnim ekranima i funkcijama. U instrument tabli, vozač može pročitati električni domet, potrošnju energije, izlaznu snagu i obrtni momenat elektromotora i temperature baterije i elektromotora. Visokokvalitetna grafika na multimedijalnom ekranu vizualizuje protok snage celog pogonskog sistema, snagu, obrtni momenat i temperature elektro-motora, kao i temperaturu baterije. Putnici na zadnjim sedištima dobijaju informacije o protoku energije, kao i snazi i obrtnom momentu elektromotora na svom opciono dostupnom multimedijalnom ekranu.

21C0479 031 e1630487860679 Svetska premijera prvog performance hibrida brenda Mercedes AMG

AMG Performance volan u dizajnu sa duplim kracima 

Standardno dostupan AMG Performance volan takođe nudi opipljivu i vidljivu dodatnu vrednost, sa svojim prepoznatljivim dizajnom sa duplim kracima i neprimetno integrisanim tasterima. Tri zaobljena dvostruka kraka kombinuju stabilnost i lakoću. Okrugli AMG tasteri na upravljaču impresioniraju sjajnim ekranima i savršenom logikom okretanja i pritiska. Ovo omogućava kontrolu važnih funkcija i svih režima vožnje bez skidanja ruku sa upravljača. Kao nova funkcija, moguće je izabrati nivoe rekuperacije hibridnog pogona pomoću tastera na volanu. 

U unutrašnjosti su dostupni mnogi individualni izbori. Ekskluzivne boje naglašavaju sportsku ili luksuznu stranu vodećeg modela – na primer, nova kombinacija ekskluzivne nappa kože u titanium sivo-bisernoj/crnoj boji sa kontrasnim šivenjem u žutoj boji ili fina ekskluzivna nappa koža u truffle braon/crnoj boji u završnom sloju STYLE (dijamantski šav). Pored toga, još pet boja u ekskluzivnoj nappa koži STYLE proširuju portfolio enterijera: sienna braon, classic crvena, yacht plava, deep bela and neva siva. Prednja i zadnja sedišta su potpuno monohromatska u odgovarajućoj boji opreme, kao i nasloni za ruke na vratima i obruču volana.

21C0479 045 e1630487823932 Svetska premijera prvog performance hibrida brenda Mercedes AMG

Inspirisana Formulom 1, razvijena u Afalterbahu: AMG baterija visokih performansi 

Prilikom definisanja strategije elektrifikacije, od samog početka je bilo jasno da će sve suštinske komponente biti razvijene u Afalterbahu. U srcu ovoga je AMG baterija visokih performansi (HPB). Razvoj ove litijum-jonske baterije inspirisan je tehnologijama koje su se već dokazale u najtežim uslovima u Mercedes-AMG Petronas F1 timu Formule 1 hibridnih trkačkih automobila. Tokom razvoja, došlo je do žive razmene stručnih znanja između radionice za motore High Performance Powertrains (HPP) Formule 1 u Briksvortu i Mercedes-AMG u Afalterbahu. AMG baterija visokih performansi kombinuje visoku snagu koja se može često zahtevati uzastopno uz malu težinu kako bi se povećale ukupne performanse vozila. Konstrukcija omogućava brzo crpljenje energije i ujedno veliku gustinu energije. To znači da tokom živahne vožnje na brdovitom terenu, na primer, vozači mogu odmah po zahtevu dobiti punu snagu na uzbrdici bez ustezanja, dok je regeneracija tokom vožnje nizbrdo veoma visoka.

Strategija rada: maksimalni električni pogon uvek dostupan

Osnovna operativna strategija izvedena je iz hibridnog izvora snage (powerpack-a) trkačkog automobila Mercedes-AMG Petronas Formula 1. Kao i kod vrhunske klase vozila u moto-sportu, maksimalna snaga pogona je uvek dostupna kada je vozaču neophodna – na primer, da snažno ubrza iz krivina ili prilikom preticanja. Maksimalni električni pogon se uvek može zahtevati i često reprodukovati zahvaljujući visokim performansama regeneracije i punjenjem na zahtev. Nezavisni koncept baterije omogućava optimalan kompromis između maksimalne dinamike vožnje i savremene efikasnosti. Sve komponente su savršeno koordinisane: dobitak u performansama se može doživeti direktno.

Sedam AMG DYNAMIC SELECT režima vožnje “Electric”, “Comfort”, “Sport”, “Sport+”, “RACE”, “Slippery” i “Individual” precizno su konfigurisani za novu tehnologiju pogona i na taj način pružaju široko iskustvo vožnje – od visoko efikasnog do visoko dinamičnog. Režimi vožnje prilagođavaju važne parametre kao što su odziv pogonskog sistema i prenosa, karakteristika upravljanja, prigušenje sistema oslanjanja i zvuk. Režimi se mogu izabrati pomoću na posebnog prekidača na centralnoj konzoli ili AMG tastera na upravljaču. 

Novi ambasador brenda will.i.am i marketinšku kampanju: “Sve samo ne tih” 

Mercedes-AMG takođe probija novi teren u komunikaciji novog hibridnog modela. Američka globalna zvezda i preduzetnik “will.i.am” delovaće kao dugoročni partner i ambasador brenda za vozila “Future of Driving Performance” sa elektrifikovanim pogonskim sistemom. Suosnivač i frontmen Grupe Black Eyed Peas, muzičar, producent i tehnološki preduzetnik dobitnik je sedam Gremi nagrada, Emi nagrade, CLIO nagrade i počasnog kolegijuma iz Institucije za inženjerstvo i tehnologiju (IET). 

Pregled tehničkih podataka

  Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE
Ukupna sistemska snaga 620 kW (843 kS)
Ukupni obrtni moment sistema 1,010 – 1,470 Nm
Motor sa unutrašnjim sagorevanjem

 

4.0-litara V8 sa direktnim ubrizgavanjem i duplim turbopunjačima
Radna zapremina 3,982 cc
Maksimalna snaga SUS motor combustion engine 470 kW (639 kS) pri 5,500 – 6,500 obr-1
Maksimalni obrtni moment SUS motor

 

900 Nm pri 2,500 – 4,500 obr-1
Maksimalna snaga električni motor 150 kW (204 kS)
Maksimalni obrtni moment električni motor 320 Nm
Pregled pogonskog sistema AMG Performance 4MATIC+ pogon na sve točkove sa potpuno varijabilnom raspodelom obrtnog momenta i sa „Drift“ režimom
Menjački prenosnik AMG SPEEDSHIFT MCT 9G
Procenjena prosečna potrošnja goriva

 

combined

combined

8.6 l/100 km*
Procenjena prosečna emisija CO2 196 g/km*
Procenjena potrošnja energije 10.3 kWh/100 km
Klasa efikasnosti

 

B
Kapacitet baterije (energije)

E

6.1 kWh
Električni domet

 

12 km
Ubrzanje0-100 km/h 2.9 s
Maksimalna brzina 316 km/h

 

21C0479 010 e1630487895515 Svetska premijera prvog performance hibrida brenda Mercedes AMG

Wannabe TV

Editors choice