Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Automobili i tehnologija

Tech Lifestyle: Saputnici na svim meridijanima

Putovanje u strane nepoznate zemlje predstavlja jednu od omiljenih čovekovih aktivnosti. Mnogi to rade iz avanturističkog duha, neki iz čiste radoznalosti, treći jer imaju višak vremena i novca, ili im je to poslovno putovanje, ali svima je zajedničko da im je potreban siguran saputnik i neko na koga se mogu osloniti. Tu u pomoć priskaču pametni mobilni uređaji, sa brojnim aplikacijama. Uz pomoć njih možete se lakše spakovati, isplanirati rutu kretanja, pronaći smeštaj ili odabrati najbolje restorane. Čak i potražiti medicinsku pomoć. Naravno, sve to treba ovekovečiti i podeliti sa prijateljima.

Pack The Bag

Koliko puta vam se dogodilo da zaboravite da ponesete nešto važno na put? Sada više ne morate da sastavljate kilometarske spiskove potrepština za putovanje, na bezbroj različitih papira, već vam je dovoljna samo besplatna Pack The Bag aplikacija za uređaje na iOS platformi. Izaberite neku od 650 stavki grupisanih u 26 kategorija, smestite je u virtuelnu, a kada dođe vreme za to i u pravu putnu torbu, i uživajte.
Veličina: 6,5 MB
OS: iOS
Cena: besplatno

TravelSmart

Na godišnjem ste odmoru i neplanirano vam je potrebna pomoć lekara, ali ne znate kome da se obratite u stranoj zemlji. Uključite besplatnu TravelSmart aplikaciju i pronađite najbližu ambulantu, dom zdravlja ili bolnicu koje će se prikazati na mapi. Tu je i rečnik, da vam prevede imena inostranih lekova, ali i saveti kako nekome da pružite prvu pomoć, odnosno kako da mu se obratite u nevolji na više stranih jezika.
Veličina: 8,3 MB
OS: iOS, Android
Cena: besplatno

Image It

Otputovali ste u neku daleku zemlju i ne govorite lokalni jezik. To može biti nezgodan problem ukoliko se ni vi ni domaćini ne služite univerzalnim engleskim jezikom. Ali slikovni jezik je star milionima godina, pa ga iskoristite kroz Image It aplikaciju. Izaberite piktograme iz ponuđene liste, složite ih u red i pokažite slučajnom prolazniku, a on će na osnovu slika znati da ga pitate gde možete da jedete, tražite prevoz ili prenoćište.
Veličina: 31,5 MB
OS: iOS, Android
Cena: 1 USD

Air Sharing

Mnogo vremena provodite na putovanju, van domašaja računara. Povežite iPad sa kompjuterom ili nekim drugim uređajem na bilo kom operativnom sistemu i razmenjujte fotografije i dokumenta između njih. Uvek ćete imati dovoljno memorije u iPadu za nove fotografije, ali i uvek dostupna svoja poslovna dokumenta, da ih vidite, izmenite, pa čak i odštampate. Pre toga samo morate da povežete iPad i drugi uređaj.
Veličina: 25,3 MB
OS: iOS
Cena: 9 USD

Airbnb

Idete na put i potreban vam je dobar i jeftin smeštaj, a pritom ne želite da odsedate u hotelu ili hostelu. Airbnb je namenjen ljudima koji žele da iznajme privatni smeštaj u nekom od preko 34,000 gradova širom planete, ali i onima koji izdaju nekretnine. Pretražite smeštaj u gradu u koji putujete, pročitajte preporuke i savete, ili ostavite svoje mišljenje. Pritom ste u stalnom kontaktu sa vlasnicima nekretnina, radi dodatnih pitanja.
Veličina: 28,2 MB
OS: iOS, Android
Cena: besplatno

Saputnici na svim meridijanima1 Tech Lifestyle: Saputnici na svim meridijanima

Rough Guides World Lens

Sada je još lakše istražiti nepoznat svet u koji želite da putujete. Ova aplikacija donosi na vaš iOS uređaj slike sa svih meridijana, jer je upravo to bio cilj fotografa Rough Guides World Lens, da vam približe svaki kutak planete. Fotografije možete preuzeti na svoj Apple uređaj, podeliti ih sa prijateljima na društvenim mrežama ili ih grupisati u “omiljene”, da biste im naredni put lakše pristupili.
Veličina: 5,1 MB
OS: iOS
Cena: besplatno

Rough Guides World Lens Saputnici na svim meridijanima Tech Lifestyle: Saputnici na svim meridijanima

Citymapper

Jedna od najboljih aplikacija namenjena putovanjima olakšaće vam snalaženje u velikom broju gradova. Isplanirajte svoju rutu kretanja u novom gradu uz pomoć Citymapper aplikacije, u kombinaciji sa svim vidovima transporta – peške, javnim prevozom, metroom ili brodićem. Pritom ćete uvek znati gde se nalazite, dobijaćete vremensku prognozu, a možete i sačuvati svoju rutu kako biste je koristili drugi put.
Veličina: 11,2 MB
OS: iOS, Android
Cena: besplatno

Izvor: Tech Lifestyle 

Wannabe TV

Editors choice