Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Automobili i tehnologija

Tehnološki bonton: Telefon nije produžetak tvoje ruke

1/2

Smeš da ostaviš telefon kod kuće i ne mora da ti bude ni u ruci, ni na dohvat ruke u svakoj prilici. A u nekim prilikama jednostavno nije kulturno koristiti ga. Takođe, neke navike korišćenja savremenih uređaja su toksične, ometaju zdrav san, a utiču i na međuljudske odnose. Evo kako treba da koriguješ svoj odnos prema korišćenju telefona.

Prestani da koristiš telefon pre odlaska na spavanje i neposredno posle buđenja. Sve poruke će i dalje biti tu i ništa nije toliko hitno – savremena tehnologija narušava tvoju privatnost i pravo da budeš nedostupan, ali ti svakako možeš da ustanoviš to pravo. I sigurno ti je poznato da zračenje ekrana loše utiče na tvoj san.

Isključi notifikacije. Neprekidno obaveštavanje o porukama i komentarima koji stižu, drži te u napetosti i stvara osećaj da moraš da učestvuješ. A ne moraš. Ako ne proveravaš stalno šta ima na netu, imaćeš više vremena za druge stvari. Ali, tu je zamka – ima li u tvom životu drugih stvari, ili si postao klasičan primer nolajfera, koji živi onlajn?

telefon Tehnološki bonton: Telefon nije produžetak tvoje ruke

Telefon je postao socijalno pomagalo – kontakti na društvenim mrežama stvaraju lažan utisak da si okružen prijateljima i da imaš komunikaciju i interakciju. Više se druži uživo, a manje na društvenim mrežama.

Više razgovaraj, manje kuckaj. Koristi poruke da se dogovoriš za susret i sastanak, a onda ostavi telefon, isključi mu ton i ne poseži za njim dok druženje traje. Standardna slika savremenog druženja izgleda ovako: gomila ljudi sedi i gleda u produžetke svojih ruku, umesto da gledaju jedni u druge i razgovaraju. Tužno, nekulturno i toksično.

Ne ostavljaj glasovne poruke, jer ne možeš očekivati da ti se na njih brzo odgovori. Ne znaš da li je osoba kojoj si poslao glasovnu poruku u prilici da je sluša (a da je ne čuju i drugi oko nje) i svakako ne preslušavaj glasovne poruke koje si primio ako nemaš slušalice u ušima.

Wannabe TV

Editors choice