Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Tehnološki bonton: Telefon nije produžetak tvoje ruke

Tehnološki bonton: Telefon nije produžetak tvoje ruke

1/2

Smeš da ostaviš telefon kod kuće i ne mora da ti bude ni u ruci, ni na dohvat ruke u svakoj prilici. A u nekim prilikama jednostavno nije kulturno koristiti ga. Takođe, neke navike korišćenja savremenih uređaja su toksične, ometaju zdrav san, a utiču i na međuljudske odnose. Evo kako treba da koriguješ svoj odnos prema korišćenju telefona.

Prestani da koristiš telefon pre odlaska na spavanje i neposredno posle buđenja. Sve poruke će i dalje biti tu i ništa nije toliko hitno – savremena tehnologija narušava tvoju privatnost i pravo da budeš nedostupan, ali ti svakako možeš da ustanoviš to pravo. I sigurno ti je poznato da zračenje ekrana loše utiče na tvoj san.

Isključi notifikacije. Neprekidno obaveštavanje o porukama i komentarima koji stižu, drži te u napetosti i stvara osećaj da moraš da učestvuješ. A ne moraš. Ako ne proveravaš stalno šta ima na netu, imaćeš više vremena za druge stvari. Ali, tu je zamka – ima li u tvom životu drugih stvari, ili si postao klasičan primer nolajfera, koji živi onlajn?

telefon Tehnološki bonton: Telefon nije produžetak tvoje ruke

Telefon je postao socijalno pomagalo – kontakti na društvenim mrežama stvaraju lažan utisak da si okružen prijateljima i da imaš komunikaciju i interakciju. Više se druži uživo, a manje na društvenim mrežama.

Više razgovaraj, manje kuckaj. Koristi poruke da se dogovoriš za susret i sastanak, a onda ostavi telefon, isključi mu ton i ne poseži za njim dok druženje traje. Standardna slika savremenog druženja izgleda ovako: gomila ljudi sedi i gleda u produžetke svojih ruku, umesto da gledaju jedni u druge i razgovaraju. Tužno, nekulturno i toksično.

Ne ostavljaj glasovne poruke, jer ne možeš očekivati da ti se na njih brzo odgovori. Ne znaš da li je osoba kojoj si poslao glasovnu poruku u prilici da je sluša (a da je ne čuju i drugi oko nje) i svakako ne preslušavaj glasovne poruke koje si primio ako nemaš slušalice u ušima.

Wannabe TV

Editors choice