Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Automobili i tehnologija

Tehnološki bonton: Telefon nije produžetak tvoje ruke

1/2

Smeš da ostaviš telefon kod kuće i ne mora da ti bude ni u ruci, ni na dohvat ruke u svakoj prilici. A u nekim prilikama jednostavno nije kulturno koristiti ga. Takođe, neke navike korišćenja savremenih uređaja su toksične, ometaju zdrav san, a utiču i na međuljudske odnose. Evo kako treba da koriguješ svoj odnos prema korišćenju telefona.

Prestani da koristiš telefon pre odlaska na spavanje i neposredno posle buđenja. Sve poruke će i dalje biti tu i ništa nije toliko hitno – savremena tehnologija narušava tvoju privatnost i pravo da budeš nedostupan, ali ti svakako možeš da ustanoviš to pravo. I sigurno ti je poznato da zračenje ekrana loše utiče na tvoj san.

Isključi notifikacije. Neprekidno obaveštavanje o porukama i komentarima koji stižu, drži te u napetosti i stvara osećaj da moraš da učestvuješ. A ne moraš. Ako ne proveravaš stalno šta ima na netu, imaćeš više vremena za druge stvari. Ali, tu je zamka – ima li u tvom životu drugih stvari, ili si postao klasičan primer nolajfera, koji živi onlajn?

telefon Tehnološki bonton: Telefon nije produžetak tvoje ruke

Telefon je postao socijalno pomagalo – kontakti na društvenim mrežama stvaraju lažan utisak da si okružen prijateljima i da imaš komunikaciju i interakciju. Više se druži uživo, a manje na društvenim mrežama.

Više razgovaraj, manje kuckaj. Koristi poruke da se dogovoriš za susret i sastanak, a onda ostavi telefon, isključi mu ton i ne poseži za njim dok druženje traje. Standardna slika savremenog druženja izgleda ovako: gomila ljudi sedi i gleda u produžetke svojih ruku, umesto da gledaju jedni u druge i razgovaraju. Tužno, nekulturno i toksično.

Ne ostavljaj glasovne poruke, jer ne možeš očekivati da ti se na njih brzo odgovori. Ne znaš da li je osoba kojoj si poslao glasovnu poruku u prilici da je sluša (a da je ne čuju i drugi oko nje) i svakako ne preslušavaj glasovne poruke koje si primio ako nemaš slušalice u ušima.

Wannabe TV

Editors choice