Sredinom jula dobili smo poziv da prisustvujemo predstvljanju novog Fiat 500 modela, ali ne bilo gde, već u Torinu, u Italiji! Lingoto, oblast Torina u kojoj je još davne 1923. godine, otvorena Fiatova fabrika i danas je cenjena zbog svog modernog stila i elegantnog vertikalnog razvoja. U to vreme, odluka da se izgradi probna staza na krovu fabrike zavredila je divljenje arhitekte Le Korbizijea.

Novi Fiat 500, naslednik legendarnog modela koji je tokom 1950-ih testiran na stazi na krovu fabrike, predstavljen je baš ovde čime se obnavlja duboka veza između Lingota, novog modela 500 i grada Torina.

Ako se za bilo koji model automobila može reći da spaja eleganciju, urbani gradski duh i stil, onda je to svakako novi Fiat 500! Ovaj model ima osvežen dizajn eksterijera i enterijera, koji je karakterističan za model 500 ali još privlačniji. Nije povećan, ali sadrži više tehnologije, više verzija motora i ideja za prilagođavanja svačijem ukusu i načinu života.

Nuova 500 8 1024x682 WannabeMan u Italiji: Upoznali smo novi Fiat 500

Kompaktan je, dužine 357 cm, širine 163 cm, visine 149 cm i međuosovinskog rastojanja od 230 cm. Dizajn prednjeg i zadnjeg dela je promenjen, ali je ipak ostao veran sebi. Izgled eksterijera novog modela 500 ima sve prepoznatljive elemente tradicionalno povezane sa klasičnim modelom iz 1950. godine, a sada utvrđuje svoj identitet uz potpuniji tehnički sadržaj.

Comments