Trikovi u nezi koji su potrebni svakom muškarcu

Dobrobiti koje donosi muzika

Šta sve možete pojesti za 30 dolara u različitim zemljama?

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

9 autfita koji nikada neće izaći iz mode

Recept: Hrskava piletina iz rerne

8 istaknutih ikona muškog stila

Mitovi o alkoholu u koje ne treba da veruješ

Krigla kolač – specijalitet za pravog muškarca

Pravilna nega za svaki tip kože

Ovo su beauty rutine poznatih muškaraca

Letnji komadi koje možeš da nosiš i tokom jeseni

Ličnosti koje su najviše uzdrmale svet (2. deo)

Najluđe fobije – strahovi od najneverovatnijih stvari

Izoštri svoj pogled na ženski svet, jer, ovo su predrasude

10 stvari koje treba da „doktoriraš“ za 10 godina – između 20 i 30

10 stvari koje treba da „doktoriraš“ za 10 godina – između 20 i 30

1/2

Tih desetak godina je vreme intenzivnog sazrevanja i dostizanja one svesti (pameti i mudrosti) iz one pesme „eh da sam malo mlađi, a da mi je pamet ova“. Imaš sve šanse da budeš dovoljno mlad još narednih desetak godina i dovoljno pametan, ako do tridesete savladaš ove lekcije.

Otpuštanje prošlosti

U godinama intenzivnog sazrevanja, gomila se prošlost. Tu su nerazrešene, nepotrošene i nezavršene ljubavne veze, poslovni promašaji, prokockane prilike – i sve to prolazi velikom brzinom, a nova iskustva dolaze. Potrebno je da talog prošlosti otpuštaš, da naučiš da prevazilaziš ogorčenja i razočaranja, da ne dozvoliš da loša iskustva ograničavaju i determinišu ono što trenutno doživljavaš i ono što dolazi.

Nezavisnost

Nauči da se oslanjaš na sebe, da nikada ne nastojiš da fasciniraš druge, već da uvek postupaš u skladu sa samim sobom. Da voliš svoje sopstveno društvo i da se nikad ne dosađuješ kad si sam.

Odgovornost

Nauči da preuzmeš odgovornost za svoj život, jer u stepenu odgovornosti leži jedini konstruktivan način upravljanja i kontrole nad sopstvenim životom. Do tridesete treba da znaš šta i kada sebi možeš da dozvoliš, da donosiš dobre odluke rukovodeći se razumom i osećajem jednako i da budeš svestan kako i koliko tvoje odluke utiču na druge .

Prioriteti

Obrazovanje, karijera, pronalaženje sebe, ljubavni odnosi. Sve to teče paralelno, ali u nekom trenutku nešto od toga je najvažnije, a ti u svakom trenutku treba da znaš šta je to i da najveći deo svoje energije uložiš u ono što je na radu kao najvažnije.

Fleksibilnost

I kad znaš šta želiš, treba da naučiš da budeš fleksibilan u odnosu na to. Život će te naučit da se planovi ne ostvaruju uvek onako kako je zacrtano i da se ponekad ostvaruju na najbolji način baš onda kad se pokvare i poremete. Zato budi otvorenog uma, drži se svojih smernica, ali budi spreman da reaguješ i prilagođavaš se.

glenn carstens peters 190592 10 stvari koje treba da „doktoriraš“ za 10 godina – između 20 i 30

Wannabe TV

Editors choice