Mladost je vreme pobune i potrage, pa ako je ne iskoristite da sve postavite naglavce, preispitate, presložite u nove odnose i položaje, već sa 25 ćete biti prilično matori. Evo načina na koje, misleći da sve radite kako treba, sebi možete nehotično da upropastite mladost.

1. Prihvatite bilo koji posao da biste plaćali račune i onda zaglavite na tom poslu u narednih sto godina, a uspevate samo da platite račune.

2. Zabavljate se sa nekim ko vam ne nudi nikakav izazov i prema kome gajite mlaka osećanja i onda ostanete sa njim, jer se plašite da ne biste nikog ponovo našli i da biste bili sami.

3. Školovati se prema želji svojih roditelja, sledeći njihove ambicije i zahteve i ignorisati sopstvenu želju za obrazovanjem (regularnim ili iskustvenim) koje želite i osećate da biste pronašli sebe.

4. Ostajete na jednom mestu, kada zaista želite da idete i istražujete.

momak nas 25 načina da sebi slučajno upropastiš život do 25. godine

5. Idete i istražujete, kada zaista želite da ostanete tu gde jeste.

6. Postanete tako vezani za onaj deo sebe koji je zaboravio da treba da eksperimentišete i budete radoznali, da grešite i učite, da se menjate i razvijate.

7. Postanete opsednuti štednjom novca, tako da potpuno zaboravite da ulažete u radosti života, koje vam promiču, onako brzo kao i sam život.

8. Govorite sebi da ćete se potruditi oko onoga što želite, kad budete bogatiji, samostalniji, iskusniji, obrazovaniji, spremniji.

Comments