“Pijev život” (Life of Pi)

Neobična priča o dečaku čija je porodica tragično nastradala na moru tokom oluje, a jedini preživeli upravo je ovaj mladi čovek koji se odjednom našao sam na svetu okružen morem. Ipak, on ubrzo shvata da nije sam. Benglaski tigar nalazi se pored njega, i od tog trenutka prava avantura počinje. Ovo je duboka priča o preživljavanju, teškim izazovima koje nam život nameće ali i o poverenju. Svako ko pogleda ovaj film biće svedok jednom sasvim nesvakidašnjeg životnog putovanja kroz koje dečak i tigar prolaze zajedno i kako je poverenje ključno da bi preživeli. Nema sumnje da nas ovaj film tera da poverujemo da se čuda ipak dešavaju i da neko ima plan za svako živo biće na ovoj planeti.

Pijev život 5 filmova koji će duboko UTICATI na tvoj život

“Traženje sreće” ( The Pursuit of Happyness)

Film govori o izuzetnoj mentalnoj snazi jednog čoveka koji se bori sa sve većim i većim porazima u životu. Svestan je da sve kreće nizbrdo i hvata se za poslednju nadu – novi posao koji može da dobije samo jedan od mnogih. Proces odabira jedinog kandidata za posao brokera traje šest meseci tokom kojih mora da radi bez plate. Tokom tih šest meseci, Kris prolazi kroz pravi pakao, razvod, razočarenja, poniženja. Ali želja za uspehom je ono što ga gura napred. Želja za normalnim životom, želja da obezbedi sinu bolji život, želja da bude srećan, je ono što će ga držati sve vreme da ne klone. Jedan citat iz filma posebno će uticati na svakog emotivnog čoveka, a koje glavni glumac izgovara u trenucima očaja: “Ne dozvoli da ti iko kaže da nešto ne možeš da uradiš”!

Traženje sreće 5 filmova koji će duboko UTICATI na tvoj život

“Gospodin Niko” (Mr. Nobody)

Ovaj film govori o starcu koji ima 118 godina koji je ujedno i poslednji smrtan čovek među ljudima koji su postal besmrtni zahvaljujući naučnim dostignućima. Ležeći na samrti, on se priseća svog dugogodišnjeg života i ljubavi koje je imao. Poruka ovog ostvarenja jeste da jedna individua može da može da živi mnogo različitih života u zavisnosti od toga kakve izbore napravi. “Ovo je priča o neograničenim mogućnostima sa kojima se svaka osoba suočava. Postoje dobri i loši izbori u životu. Jednostavno, svaki izbor će kreirati drugačiji život za svakog. Zato je zanimljivo biti živ”, kaže reditelj  filma Van Dormael.

film Gospodin Niko 5 filmova koji će duboko UTICATI na tvoj život

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.lifehack.org, deadshirt.net

Comments