Iskrenost je uvek najbolje rešenje

Hm, da li je tako? Uglavnom jeste. Ali uvek? Svakako da nije. Ljudi neće uvek imati razumevanja za neke gluposti koje su tebe, recimo, navele da zakasniš na posao ili viđanje, ili recimo zašto kasniš sa izveštajem. Sitne, bele laži su sasvim opravdane s vremena na vreme, naravno pod uslovom da ih ne izgovaraš previše često.

Nikad ne odustaj

Znaš kako kažu – samo budala puni šuplje bure. Isto tako, moraš da znaš šta je vredno tvog vremena i truda, a šta je potpuno izgubljen slučaj koji ti samo skreće pažnju sa onoga što je bitno. Fokusiraj se samo na ono što je važno i što vodi ka nekom većem zadovoljstvu ili uspehu.

Slika 3 8 saveta koje nikako ne smeš da poslušaš

Sve se dešava sa razlogom

Pa i ne baš. Nekad je život jednostavno loš bez apsolutno ikakvog razloga i logike. Jednostavno nije tvoj dan, tvoja nedelja, pa čak i ceo mesec. Dešava se. Nema tu nikakvog kosmičkog objašnjenja. Isto tako, povremeno, jedna vrata nam se zatvore i otvore se potpuno neočekivano druga i bolja.

Najbolje što možeš da uradiš jeste da u 90% slučajeva slušaš samog sebe. Tuđe savete slobodno uzmi u razmatranje, ali na kraju ipak postupi onako kako smatraš da je ispravno. I zapamti, tvoja intuicija te retko kad laže!

Pročitajte još i ovo:

Porodična osećanja koja TREBA da iskusite u životu

Sa čim se SUOČAVATE ako ste stidljvi

Kako obavljamo POSAO: Fenomen sporosti i brzine

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.pinterest.com

Katarina Bošković

Comments